Izazovi pravoslavlja u savremenom svetu

Izazovi pravoslavlja u savremenom svetu

Biblioteka u Kostolcu, Odeljenje Narodne biblioteke "Ilija M. Petrović" Požarevac, organizuje predavanje "Izazovi pravoslavlja u savremenom svetu" koje će se održati u petak, 24. avgusta 2018. godine, sa početkom u 19 časova.

Biblioteka u Kostolcu, Odeljenje Narodne biblioteke “Ilija M. Petrović” Požarevac, organizuje predavanje “Izazovi pravoslavlja u savremenom svetu” koje će se održati u petak, 24. avgusta 2018. godine, sa početkom u 19 časova.

Predavanje će održati sveštenik Dejan Lazarov. Ulaz je slobodan.

Sveštenik Dejan Lazarov je rođen 23. juna 1981. godine u Požarevcu. Osnovnu i srednju tehničku školu je završio u svom rodnom Kostolcu. Posle odsluženog vojnog roka, 2004. godine je upisao Pravoslavni bogoslovski fakultet Univerziteta u Beogradu, na kome je diplomirao 2010. godine iz oblasti Kanonskog prava. Tokom studija je bio aktivan član Izvršnog odbora Studentskog parlamenta Bogoslovskog fakulteta. Od 2008. godine predaje Veronauku, najpre u Osnovnoj, a zatim i u Tehničkoj školi u Kostolcu, gde još uvek radi.

Na Krstovdan, 27. septembra 2011. godine episkop braničevski Gospodin Ignatije ga je u manastiru Manasija rukopoložio u čin đakona. Postavljen je za parohijskog đakona u crkvi Svetog Maksima Ispovednika u Kostolcu. U ovom činu je služio do 28. februara 2016. godine, kada ga je vladika Ignatije u Sabornoj crkvi u Požarevcu rukopoložio u čin sveštenika. Nakon rukopoloženja, episkop ga je postavio za paroha druge parohije novokostolačke. Od osnivanja grada Kostolca, kao rudarskog naselja, sveštenik Dejan je prvi kostolčanin koji je postao sveštenik. Objavio je nekoliko članaka u časopisu eparhije braničevske “Sabornost”, časopisu za kulturu i književnost “Majdan”, i bio je koautor teksta u časopisu studenata Bogoslovskog fakulteta “Logos”. Oženjen je suprugom Jelenom, sa kojom ima sina Stefana, i sa kojima živi u Požarevcu.

 

KOMENTARIŠI