U Požarevcu će se nakon održavanja ponovljenog glasanja za lokalni parlament na tri izborna mesta saznati se konačni rezultati.

Glasanje će se ponoviti na izbornoj jedinici br. 6 u i u MZ „Burjan“ na izbornim mestima 25 i 26 koji će se održati u „OŠ“ Vuk Karadžić.

Na ova tri mesta u biračkim spiskovima upisano je 2.882 birača pa je moguće da se nakon ishoda tih izbora promenene dosadašnji ukupni rezultati gde je izborna lista „Aleksandar Vučić-za našu decu“ odnela ubedljivu pobedu.

U Požarevcu je na osnovu obrađenih 95,84 podataka za lokalni parlament izlaznost bila 50,71%, ne računajući birače na mestima gde se glasanje ponavlja.

Za listu „Aleksandar Vučić-za našu decu glasalo je 21.884 glasača (64,67%), što ovoj listi obezbeđuje 48 odborničkih mandata u novom sazivu.

Na drugom mestu je lista „SPS Jedinstvena Srbija“ sa 6.077 ili 17,95% i 13  mandata za odbornike.

Pet odbornika u novom gradskom parlamentu imaće lista „GG“ Dosta je bilo-Suverenisti, koju je podržalo 2.241(6,62%) građana.

U gradski parlament ušla je još samo  „Vlaška stranka Most“, koja je kao manjinska pod posebnim uslovima osvojila dva mandata odbornika.

KOMENTARIŠI