Turista 92 odsto manje nego u istom periodu prošle godine

Kalendarski leto je počelo, a u metropoli crnogorskog turizma boravi svega 1.500 gostiju.

Foto: Urban City // arhiva

Što zbog političkih previranja i nemilih scena koje su se prethodnih dana mogle videti u Budvi, što posledica epidemije koronavirusa, malo kome je taj grad bio asocijacija na turizam i sezonu, za koju se već sada sve prognoze pesimistične.

U zemlji ih je ukupno nešto preko 5.500 turista, što je za 92 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, pišu Vijesti.

Foto: Urban City // arhiva

Iako su Starobarani otvorili kafane i restorane, stolice su prazne. Po koji meštanin ispija kafu, ali to je daleko od očekivanog. Cene su na prošlogodišnjem nivou, a ugostitelji tvrde da za sada posluju u minisu.

“Turista ima vrlo malo, uglavnom su zastupljeni domaći turisti. Predsezonu smo faktički izgubili, očekujemo da nešto bude tokom jula i avgusta”, kazao je ugostitelj Adel Bećović.

I u Starobarskim suvenirnicama i prodavnicama je slična situacija, s tim što još uvek nesu otvorene sve radnje koje posluju sezonski.

“Vidite sami da nema, ne dešava se ništa. Možda vikendom, subota i nedelja dođu naši sugrađani iz Bara. Zatvorena je, čekamo otvaranje granica”, rekao je trgovac Remo Beharović.

Foto: Urban City // arhiva

U Baru, prema podacima Turističke organizacije, trenutno boravi oko 300 gostiju.

KOMENTARIŠI