Izlet „Hodanjem do zdravlja“ u subotu 28. aprila u opštini Malo Crniće

Izlet „Hodanjem do zdravlja“ u subotu 28. aprila u opštini Malo Crniće

Staza je označena planinarskim simbolima crvene i bele boje i strelicama koje pokazuju pravac

Turistička organizacija opštine Malo Crniće u saradnji sa Opštinom Malo Crniće i planinarskim klubom „Vukan“ poziva sve zainteresovane u subotu, 28.4.2018. godine na promotivni celodnevni izlet pešačko-rekreativnog karaktera „Hodanjem do zdravlja“.

Uz druženje u prirodi obilazak će obuhvatiti kulturno istorijske spomenike Bradača i Vranjevac pored očuvanih rovova branilaca, vrh Bubanj i paraglajding stazu na kojoj se prethodnih godina održavalo Državno prvenstvo u disciplini precizno sletanje.

Foto: TOMC

Pored učenika i nastavnika osnovnih škola opštine Malo Crniće, Požarevca i članova planinarskog kluba „Vukan“, izletu se mogu priključiti svi roditelji, prijatelji, stanovnici opštine Malo Crniće i avanturisti da kroz šetnju, rekreaciju i druženje provedu dan sa nama dolaskom na start u sopstvenoj režiji u subotu, 28. aprila u 9 časova.

Foto: TOMC

Staza je označena planinarskim simbolima crvene i bele boje i strelicama koje pokazuju pravac. Obilazak staze, sa povratkom ukupne dužine 14,3 km i visinske razlike 276 mnv predviđen je uz podršku licenciranih vodiča i članova planinarskog kluba „Vukan“ koji će sve učesnike upoznati sa lepotama planinarenja. Cilj izleta je razvijanje pozitivnog odnosa prema kulturnim vrednostima, sportskim potrebama i navikama, pozitivnim socijalnim odnosima, shvatanje značaja zdravlja, zdravih stilova života i promocija opštine Malo Crniće.

Foto: TOMC

Program izleta:

09:00 Okupljanje svih učesnika sa teritorije opštine Malo Crniće i Požarevca (Kula-most ka manastiru Bradača) (113 mnv) – podela mape učesnicima i polazak na pešačko rekreativnu stazu koja obuhvata posetu kulturno istorijskih spomenika i prirodnih lokaliteta:

1. Manastir Bradača – udaljenost od starta 2.470 m (208 mnv) – zadržavanje 15 minuta;

2. Spomen obeležje Vranjevac – udaljenost od starta 2.900m (294 mnv) – zadržavanje 45 minuta:

-Obraćanje predsednika opštine Malo Crniće;

-Čas u prirodi pored očuvanih rovova branilaca posvećen Vranjevcu i jednoj od najvećih bitaka koja je održana 1915. godine u noći između 18. i 19. oktobra (10 minuta);

-Podela sendviča i vode prijavljenim učesnicima preko škole;

3. Vrh Bubanj – udaljenost od starta 6.350m (389 mnv) – zadržavanje 10 minuta:

-Obraćanje načelnika planinarskog kluba „Vukan“– upoznavanje sa planinarenjem, hodanjem i zdravim životom;

4. Paraglajding staza sa vidikovcem – udaljenost od starta 7.150m (357 mnv)- zadržavanje 15 minuta:

-Grupno slikanje;

Povratak.

KOMENTARIŠI