Stiglo je još vesti o nasledniku popularnog iPhone SE modela, koji bi mogao da se pojavi na tržištu ovog maja. Ako bude lansiran, definitivno neće ispuniti neka naša ranija očekivanja. Hajde da pogledamo čemu možemo da se nadamo na osnovu najnovijih informacija koje imamo.

Iskreno, pomalo smo zbunjeni u vezi novog iPhone SE uređaja. Najpouzdaniji izvor za vesti o Apple-u, Kuo, je još pre nekoliko meseci tvrdio da nas ne očekuje nikakva spektakularna nadogradnja. Čak ni Gurman nije spominjao ništa u vezi sa tim.

Ipak, DigiTimes, jedan od svakodnevnih izvora glasina o Apple-u, je već mnogo puta do sada pisao o iPhone SE 2 modelu. Mi te informacije nismo uzimali za ozbiljno, jer inače ne smatramo DigiTimes pouzdanim izvorom informacija. Međutim, u ovom slučaju su mnogo pouzdaniji izvori potvrdili da vesti koje imaju veze sa ovom temom nisu obična farsa.

Naime, radi se o zvaničnom dokumentu koji je u rukama Evroazijskog saveza, u kom se spominju različiti brojevi modela koji ni na koji način ne mogu da se povežu sa postojećim iPhone-ima. Ako se istorija ponovi, novi uređaj će biti lansiran za manje od dva meseca.

Kako mnogi navode, taj uređaj će biti upravo druga generacija iPhone-a SE. Ovi izvori tvrde da je nekoliko proizvođača maski za mobilne telefone na prošlonedeljnom sajmu Global Sources Mobile Electronics u Hong Kongu dalo informacije popularnom blogu – Mac Otakara. A na ovom blogu su, kako je običaj, velikodušno podelili sa ostatkom sveta sve što su saznali.

Prema njihovim informacijama, iPhone SE 2 bi mogao da stigne već ovog maja. Ne bismo trebali da očekujemo neke velike promene kada je dizajn u pitanju. Uređaj će najverovatnije biti veličine 4 inča, ekran će imati okvir, a dobićemo i Touch ID. Ipak, u skladu sa najnovijim trendovima, ulaz od 3,5 mm bi morao da nestane. Ovaj konektor polako ali sigurno iščezava, jer se može naći na još nekoliko starih uređaja koji su preostali.

Procesor bi mogao da bude isti onaj A10 Fusion čip koji se nalazi u iPhone-u 7 i 7 Plus, čime bi performanse iPhone-a SE mogle da se pojačaju i do 40%. Staklena poleđina bi mogla da ima zgodan dodatak, a imala bi i podršku za bežično punjenje.

Jednom rečju, verovatno se ništa neće dogoditi sa iPhone-om SE koji bi bio nalik X modelu sa OLED ekranom bez okvira o kome se ranije pričalo. SE 2 će, sva je prilika, stići sa nekoliko manjih unapređenja.

Ipak, ove vesti nisu potvrđene. Ne preporučujemo vam da se unapred radujete novom članu Apple-ove porodice. U poslednjih pet godina, ova kompanija je tokom maja predstavila jedino unapređeni iPod Touch, kao i MacBook Pro, piše “iMagazine“.

Foto: Twitter

KOMENTARIŠI