Izložba slika “Negovanje tradicije srpskog naroda”

Izložba slika “Negovanje tradicije srpskog naroda”

Na Dan državnosti, 15. februara, u spomen na početak Prvog srpskog ustanka otvorena je Izložba slika “Negovanje tradicije srpskog naroda “ Udruženja likovnih stvaralaca „Milene Pavlović“ Barili o kojoj je govorio Pavle Miladinović , slikar i grafičar iz Požarevca.

Izložbu je otvorio slikar Petar Paunović iz Žagubice,koji je zahvalio izlagačima i istakao da su slike tematske i veoma vredne. Postavka slika se može pogledati u žagubičkoj Galeriji Udruženja likovnih umetnika svakog radnog dana.

Istog dana, u Zavičajnom muzeju u Žagubici organizovana je jednodnevna kolonija, radionica, gde su slikari dali doprinos očuvanju kulturnog stvaralaštva. Direktor Zavičajnog Muzeja, Janko Lalić, rekao je da je ponosan na umetnike koji zajedno stvaraju dela koja će za mlađe generacije biti lepa uspomena, ali istovremeno i na sve one koji su, na bilo koji način, dali doprinos da Zavičajni Muzej bude svakodnevo otvoren za posetioce.

Lalić je posebnu zahvalnost uputio predsedniku opštine Žagubica Safetu Pavloviću, na podršci pruženoj umetnicima Homolja.

Pavle Miladinović, slikar i grafičar iz Požarevca, takođe je pozdravio učesnike kolonije i istakao da saradnja slikara Udruženja likovnih umetnika Homolja i slikara Galerije “Milena Pavlović” Barili iz Požarevca, traje vrlo uspešno već duži niz godina i da tome doprinose brojni događaji koje zajednički organizuju.

KOMENTARIŠI