Izuzetna Vukova nagrada Poljoprivrednoj školi iz Požarevca

Izuzetna Vukova nagrada Poljoprivrednoj školi iz Požarevca

Priznanja će biti uručena na svečanosti koja će biti održana u utorak, 5. februara 2019. u 12 sati u svečanoj sali Predsedništva Republike Srbije

Poljoprivredna škola sa domom učenika “Sonja Marinkovic”-Požarevac, dobila je Izuzetnu Vukovu nagradu Kulturno–prosvetne zajednice Srbije za 2018. godinu koja se dodeljuje već 55. godina pojedincima i ustanovama koje su značajno doprineli razvoju kulture, nauke i obrazovanja u Republici Srbiji i  svesrpskom kulturnom prostoru.

Priznanja će biti uručena na svečanosti koja će biti održana u utorak, 5. februara 2019. u 12 sati u svečanoj sali Predsedništva Republike Srbije.

Žiri za dodeljivanje Vukove nagrade za 2018. godinu, koju Kulturno-prosvetna zajednica Srbije dodeljuje 55. put, u sastavu: prof. Momčilo Antonović, akademski slikar, Beograd; prof. Milovan Vitezović, književnik, Beograd; dr Žarko Dimić, istoričar, Sremski Karlovci; prof. dr Uroš Dojčinović, muzički umetnik, Beograd; Bora Dugić, muzički umetnik, Beograd, Selimir Radulović, književnik, Novi Sad, prof. dr Darko Tanasković, filolog orijentalista, Beograd, predsednik Žirija; prof. dr Elizabeta Ristanović, profesor VMA, Beograd; Živorad Ajdačić, reditelj, književnik, Beograd; Radovan Trnavac Mića, slikar, Beograd, na sednici održanoj 25.12.2018. godine, doneo je odluku da su dobitnici Vukove nagrade za 2018. godinu:

1. PREDRAG ŽIVKOVIĆ TOZOVAC, narodni umetnik, Beograd
2. Prof. BOŽIDAR ZEČEVIĆ, filmski umetnik, Beograd
3. MILUTIN IGNjATOVIĆ, privrednik, mecena kulture, Beograd
4. Prof. dr SMILjKA ISAKOVIĆ, muzički umetnik, Beograd
5. Mr LEPOSAVA MILOŠEVIĆ SIBINOVIĆ, vajar, slikar, Beograd
6. MIRKO MRKIĆ OSTROŠKI, vajar, slikar, grafički dizajner, Beograd
7. NARODNA BIBLIOTEKA „RESAVSKA ŠKOLA“, Despotovac
8. BRATISLAV PETKOVIĆ, reditelj, dramski pisac, Beograd
9. „POLITIKIN ZABAVNIK“, Beograd
10. Prof. dr BOŠKO SUVAJDžIĆ, profesor narodne književnosti, Beograd

Na predlog Žirija za dodeljivanje Vukove nagrade, Izvršni odbor Kulturno- prosvetne zajednice Srbije doneo je odluku da Izuzetnu Vukovu nagradu za 2018. godinu dobiju:

1. PERO ZUBAC, književnik, Novi Sad

2. MITROVAČKA GIMNAZIJA, Sremska Mitrovica

3. POLjOPRIVREDNA ŠKOLA SA DOMOM UČENIKA „SONjA
MARINKOVIĆ“, Požarevac.

 

KOMENTARIŠI