Jako nevreme u Srbiji

Jako nevreme u Srbiji

Foto: Pixabay // ilustracija

Nevreme sa grmljavinom i obilnim padavina koje će, prema najavama meteorologa, trajati do kraja vikenda, pogodilo je Srbiju. Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na jake pljuskove sa grmljavinom i gradom.

Nevreme je najviše pogodilo sever zemlje, počevši od Bečeja, do Vrbasa i Crvenke, gde je vetar čupao drveće, pa su stradala i automobili. Pojedina sela u opštini Bačka Palanka nemaju struju.

Sela u okolinu Čačka zahvatio je grad i naneo manju materijalnu štetu, dok posle oluje u Užicu pojedini delovi grada nemaju struje.

U Beogradu su povremeni pljuskovi praćeni grmljavinom i vetrom.

Pala je velika količina kiše, a od udara groma, kako su preneli mediji, zapalio se splav kod Šljunkare, na makiškoj strani Save.

Upozorenje RHMZ-a: Pljuskovi sa grmljavinom i gradom širom Srbije

Republički hidrometeorološki zavod izdao je jutros hitno upozorenje na jake pljuskove sa grmljavinom i gradom.

“Danas i sutra na području Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. Pljuskovi i grmljavine mestimično će biti intenzivniji uz količinu kiše veću od 40 milimetara za 24 sata”, saopštavaju iz RHMZ.

Upozorenje na vremenske nepogode RHMZ je izdao i za područje Beograda.

“Na području Beograda povremeno se očekuju pljuskovi i grmljavine, koji lokalno mogu biti intenzivniji uz količinu kiše veću od 40 milimetara za 24 sata, pojavu grada i jakog ili olujnog vetra”, navedeno je na sajtu RHMZ-a.

KOMENTARIŠI