Danas je na sednici Skupštine Grada Požarevca usvojena Odluka o davanju na korišćenje montažnog objekta garaža Javnom komunalnom preduzeću “Parking servis” Požarevac, kao i Rešenje o davanju saglasnosti na Dopunu Cenovnika “Parking servisa”, čime su se stvorili svi preduslovi da se objekat pusti u funkciju. “Parking servis” ovom prilikom najavljuje da garaža zvanično počinje sa radom u subotu, 10.10.2020. godine u 6 časova i da će za vreme vikenda parkiranje u garaži biti potpuno besplatno.

Foto: JKP “PARKING SERVIS” POŽAREVAC

Od ponedeljka 12.10. promotivno parkiranje biće nastavljeno u smislu da će prvi započeti sat parkiranja biti besplatan do kraja meseca oktobra.

Foto: JKP “PARKING SERVIS” POŽAREVAC

“Ovim promotivnim periodom želimo da omogućimo svim građanima da se upoznaju sa funkcionisanjem novog objekta za parkiranje. Na ulazu u parkiralište građani će moći da primete informacioni displej na kome će tačno biti prikazan slobodan broj parking mesta na oba nivoa, kako bismo im skratili vreme parkiranja. Istakla bih da novi objekat za parkiranje ima 144 parking mesta, i to na prvom nivou 73 regularna parking mesta plus 3 mesta za osobe sa invaliditetom, dok na drugom nivou ima 68 parking mesta, što je više nego duplo u odnosu na broj parking mesta koja su korišćena na posebnom parkiralištu “Hotel Dunav” na istoj lokaciji.

Foto: JKP “PARKING SERVIS” POŽAREVAC

Cena započetog časa parkiranja u Javnoj garaži “Takovska” biće 60 dinara. Puštanjem u rad ovog objekta dosta će se rasteretiti ostala javna parkirališta u gradu, čime će se u značajnoj meri skratiti vreme traženja slobodnog parking mesta. Nadam se da će grad u skorijom budućnosti dobiti još jedan ovakav objekat, čime bi se kvalitet parkiranja u  Požarevcu podigao na zavidan nivo. Koristim priliku da pozovem sve građane da iskoriste promotivni period parkiranja i da se upoznaju sa funkionisanjem novog objekta – istakla je direktorka Marija Papović.

KOMENTARIŠI