Javna sednica komisije za javni uvid u nacrt prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora državnog puta Ib reda, auto-put E-75 Beograd-Niš (petlja Požarevac) – Požarevac (obilaznica) – Veliko Gradište – Golubac biće održana u ponedeljak 21. septembra 2020. godine u Požarevcu, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Fizička i predstavnici pravnih lica koja su u toku trajanja javnog uvida podnela primedbe u pisanom obliku, mogu prisustvovati javnoj sednici i usmeno ih obrazložiti. O svakoj podnetoj primedbi obrađivač planskog dokumenta javno iznosi svoj stav.

Prema dokumentaciji brza saobraćajnica će biti prilagođena za brzine do 100km/h.

Radove na novoj saobraćajnici najavila je prošle godine potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović koja je između ostalog rekla da “sve građane Braničevskog okuga posebno zanima izgradnja brze sabraćajnice od autoputa kod Požarevca do Golupca. Ta magistrala će biti jedna od nalepših u Srbiji, pošto je to i jedan od najlepših delova naše zemlje”, rekla je Mihajlović novinarima i dodala da je vrednost tog projekta oko 350 miliona evra.

KOMENTARIŠI