Javni uvid u Nacrt Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora državnog puta IB reda, Autoput E-75 Beograd – Niš (petlja „Požarevac”) – Požarevac (obilaznica) – Veliko Gradište – Golubac i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora državnog puta IB, Autoput E-75 Beograd – Niš (petlja „Požarevac”) – Požarevac (obilaznica) – Veliko Gradište – Golubac na životnu sredinu, održaće se od 20. jula do 18. avgusta 2020. godine u trajanju od 30 dana.

Plan će biti dostupan svakog radnog dana u zgradama jedinica lokalne samouprave –  gradova Smederevo i Požarevac i opština Veliko Gradište i Golubac, kao i na internet stranici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (http://www.mgsi.gov.rs).

Fizička i pravna lica primedbe na Nacrt prostornog plana i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja mogu dostaviti u pisanoj formi opštinskoj upravi u toku trajanja javnog uvida, zaključno 18. avgusta 2020. godine. Primedbe na Nacrt prostornog plana i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja mogu se dostaviti i direktno Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Sektor za prostorno planiranje i urbanizam, Nemanjina 22-26, 11000 Beograd.

Foto: mgsi.gov.rs

Mesto, vreme i način održavanja javne prezentacije, kao i javne sednice komisije za javni uvid zavisi od epidemiološke situacije u Republici Srbiji i jedinicama lokalne samouprave u obuhvatu  planskog dokumenta. Javnost će blagovremeno biti obaveštena o mestu, vremenu i načinu održavanja javne prezentacije i javne sednice komisije za javni uvid.

Prema dokumentaciji brza saobraćajnica će biti prilagođena za brzine do 100km/h.

Radove na novoj saobraćajnici najavila je prošle godine potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović koja je između ostalog rekla da “sve građane Braničevskog okuga posebno zanima izgradnja brze sabraćajnice od autoputa kod Požarevca do Golupca. Ta magistrala će biti jedna od nalepših u Srbiji, pošto je to i jedan od najlepših delova naše zemlje”, rekla je Mihajlović novinarima i dodala da je vrednost tog projekta oko 350 miliona evra.

Opširnije OVDE.

1 KOMENTAR

  1. Zakazivanje ovog javnog uvida je direktan udar na mere Vlade Srbije protiv epidemije korona virusa.
    Kada pokuljaju zainteresovani u zgradu Načelstva može doći do masovnog zaražavanja zaposlenih.

KOMENTARIŠI