Jedan od glavnih snabdevača ovdašnje narko mafije od sredine prošle sedmice u...

Jedan od glavnih snabdevača ovdašnje narko mafije od sredine prošle sedmice u ZABELI

Iako u ovdašnjoj javnosti nije toliko poznat, Goran Nešić važi za jednu od značajnijih ličnosti balkanskog narko podzemlja, kažu poznavaoci prilika

Goran Nešić (47), jedan od glavnih snabdevača ovdašnje narko mafije koji se duže od jedne decenije krio u Južnoj Americi, od sredine prošle sedmice nalazi se u Kazneno-popravnom zavodu Zabela kod Požarevca nakon što ga je Srbiji izručio Brazil, nezvanično saznaje Radio Slobodna Evropa iz izvora bliskih pravosuđu. Pravosuđe u Srbiji je devet godina čekalo na izručenje Nešića, koji je početkom dvehiljaditih u odsustvu osuđen na osmogodišnju zatvorsku kaznu zbog šverca heroina.

Iako u ovdašnjoj javnosti nije toliko poznat, Goran Nešić važi za jednu od značajnijih ličnosti balkanskog narko podzemlja, kažu poznavaoci prilika.

Za Nešića je šira javnost u Srbiji čula 2011. godine, kada je ovaj Beograđanin, poznat pod nadimcima Debeli i Ciga, uhapšen u Brazilu u akciji “Niva”. Akciju su zajednički sproveli brazilska federalna policija i srpska Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), a pod okriljem američke Uprave za suzbijanje droge (DEA).

Tom prilikom uhapšena su 34 krijumčara droge, zaplenjeno je 620 kilograma kokaina i 864.000 evra.

Ceo tekst možete naći ovde.

KOMENTARIŠI