JKP “Parking servis” Požarevac: Od ponedeljka još jedna ulica u Požarevcu u...

JKP “Parking servis” Požarevac: Od ponedeljka još jedna ulica u Požarevcu u “ZONI 1” parkiranja

Od ponedeljka 9.9.2019. godine parking prostor u Nemanjinoj ulici ispred vrtića „Pčelica“ uvodi se u sistem naplate parkiranja Zona I.

Foto: JKP “Parking servis”

Naime, na toj lokaciji postoji veliki problem parkiranja, naročito u vreme kada roditelji dovode i odvode decu iz vrtića. PU „Ljubica Vrebalov“ obratila se JKP “Parking servisu” Požarevac se za pomoć, a iz ovog javnog preduzeća smatraju da će se na ovaj način rešiti problem parkiranja na pomenutoj lokaciji, jer gde god postoji naplata, postoji i veća frekvencija vozila, i samim tim i očekivano više slobodnih parking mesta.

Foto: JKP “Parking servis”

“To ne znači da će roditelji plaćati parking, jer svi naši korisnici znaju da za prvi započeti čas parkiranja postoji 15 minuta tolerancije, što je sasvim dovoljno da se dete ostavi ili uzme iz vrtića. Pored toga, „Parking servis“ je ovu lokaciju i uredio postavljanjem novih stubića kako bi se sprečilo nepropisno parkiranje na pešačkom prelazu ispred vrtića, i na trotoaru.

Foto: JKP “Parking servis”

Na ovoj lokaciji je takođe obeleženo i Bebi parking mesto, rezervisano samo za roditelje koji imaju bebe do godinu dana. Sve potrebne informacije o načinu sticanja prava na besplatno korišćenje ovog rezervisanog parking mesta, građani mogu dobiti u upravi Preduzeća”, navodi se u saopštenju za medije.

KOMENTARIŠI