Još danas predaja oružja bez posledica

Još danas predaja oružja bez posledica

Foto: MUP

Građani Srbije još danas mogu da predaju oružje bez ikakve krivične odgovornosti, bez potrebe da se legitimišu, ostavljaju podatake o sebi i dokazuju poreklo oružja. Mogu i da pozovu policijske službenike na adresu i tako predaju oružje.

Građani Srbije su u okviru akcije “Predaj oružje”, od 8. maja zaključno sa jučerašnjim danom, policiji predali ukupno 104.275 komada oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, rekla je za RTS Bojana Otović Pjanović iz Službe za suzbijanje kriminala MUP-a Srbije.

Od početka akcije predato je 78.302 komada oružja, 4.085.000 komada municije i 25.914 komada minsko – eksplozivnih sredstava, a u te brojke uračunato je legalno, nelegalno i oružje i eksplozivne naprave koje su predate nakon smrti lica, rekla je Otović Pjanović.

“Već u prvim danima legalizacije bilo je jasno da će premašti dosadašnje legalizacije. Najviše oružja je predato u velikim gradskim centrima, odziv građana je na teritoriji Srbije zadovoljavajući”, rekla je Otović Pjanović.

Ovo je, kako kaže, bilo u cilju da se preveniraju potencijalni tragični događaji.

Posle današnjeg dana svi oni kod kojih bude pronađeno nelegalno oružje snosiće ozbiljne sankcije, a izmenama zakona predviđene su oštrije kazne zatvora.

KOMENTARIŠI