Tokom dana pretežno sunčano i toplo, posle podne na severu i u planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 15 do 20, a najviša dnevna od 28 do 31 stepen.

U toku noći naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i pojačanim severozapadnim vetrom zahvatiće prvo severozapadne krajeve.

U Požarevcu pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 19, a najviša dnevna oko 31 stepen.

U drugoj polovini noći naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i pojačanim severozapadnim vetrom.

U petak se očekuje začajna promenu vremena, naoblačenje koje će u ranim jutarnjim satima zahvatiti severne i zapadne delove, tokom pre podneva i sredinom dana će se proširiti i na ostale predele uslovljavajući kišu, pljuskove, grmljavinu, osetan pad temperature kao i jak, povremeno olujni vetar. Do promene vremena dolazi usled premeštanja hladnog fronta preko područja Srbije.

Za dane vikenda malo do umereno oblačno, suvo i hladnije. Od ponedeljka ponovo promenljivo, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom u centralnim, južnim i istočnim krajevima.

KOMENTARIŠI