Požarevljani će i ovu Novu godinu dočekati uz odličnu atmosferu, kuvano vino, prelepe ukrase, vatromet i velike hitove poput prošlogodišnjih kada je veliki broj ljudi uživao uz hitove Van Gogh-a.

Podsetite se kako je bilo prošle godine uz VAN GOGH-a OVDE.

Na predstojećem koncertu koji će se održati na Trgu oslobođenja možemo očekivati velike hitove sa novog albuma, ali i nazeboravne „Crni leptir”, “Dunave”, “Kosovski božuri”, “Čudna šuma”, “Pustinja”,”Od zlata jabuka“, “Mornar”, “Dunavom šibaju vetrovi”, …

 Ime YU grupe su zapravo odabrali obožavaoci na koncertu u Beogradu, prethodni naziv benda je bio Idejni posed.

Novembra 1970, na njihovom koncertu u klubu Sinagoga u Zemunu, disk džokej Zoran Modli je pitao publiku da predloži ime za bend. Za rođendan grupe su odabrali 29. novembar (Dan republike u SFRJ) i svake godine su ga proslavljali koncertom u beogradskom Domu sindikata.

Muzičari koji su, prema vlastitim rečima, bili pod uticajem YU grupe su i bivši gitarista Bijelog Dugmeta Goran Bregović, Alen Islamović, Dušan Kojić Koja iz Discipline kičme (koji je obradio pesmu „Čudna šuma“ na njihovom albumu 1986. „Svi za mnom!“), kantautor i bivši član Riblje čorbe Nikola Čuturilo i članovi benda Jarboli.

 U knjizi YU 100: najbolji albumi jugoslovenske Rok i pop muzike se nalaze dva albuma YU grupe: YU Zlato (rangiran na 57 mestu) i YU grupa (rangiran na 62 mestu).

KOMENTARIŠI