Još oko 300 priključaka na toplifikacionu mrežu u Kostolcu

Još oko 300 priključaka na toplifikacionu mrežu u Kostolcu

FOTO: URBAN CITY / B.P. // arhiva

Početkom nedelje, nastavljena je izgradnja 1. faze izvođenja radova na toplifikacionoj mreži ka selu Ostrovo, kao i kostolačkom naselju Plaža i naselje Vinogradi, u dužini od 700 metara čija je ukupna vrednost oko 36 miliona dinara. Trenutno se radovi izvode u Hajduk Veljkovoj ulici prema ulici Jovana Dučića.

„Meštani sela Ostrova skoro 35 godina čekaju ovaj projekat. Kao što smo i obećali, uradili smo projekat sekundarnog i primarnog voda, dobili dozvole za izvođenje radova i krajem prošle godine započeli realizaciju jedne od najvećih i najvažnijih kapitalnih investicija.“ – istakao je Serdžo Krstanoski, predsednik Gradske opštine Kostolac.

Grad Požarevac je u 2021. godini izdvojio sredstva u iznosu od 50 miliona dinara iz budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 1. fazu priključnog toplovoda sela Ostrovo. Realizacija ovog projekta započeta je krajem prošle godine, a ove nedelje se nastalja izgradnja toplifikacione mreže.

Pored sela Ostrovo, toplifikacionom mrežom biće pokrivena i naselja Plaža i Vinogradi i u narednim godinama oko 300 domaćinstava mogu da očekuju svoje priključke.

KOMENTARIŠI