Sunčano jutro, ali se vraća se zima, stiže i sneg

Sunčano jutro, ali se vraća se zima, stiže i sneg

Foto: Urban City / B.P.

U prvom delu dana u većem delu zemlje pretežno sunčano. Oblaci stižu posle podne koji će sneg, najpre, doneti južnim predelima. Najniža temperatura od -4 do nule, a najviša dnevna do 8 stepeni.

Jutro u Srbiji prvog dana vikenda pretežno sunčano. Posle podne stižu oblaci koji će sneg, najpre, doneti južnim predelima.

Uveče i tokom noći sneg se očekuje u svim krajevima južnije od Save i Dunava.

Jutarnja temperatura od -4 do nule, najviša dnevna od 4 stepena do 8 stepeni.

U Požarevcu pre podne sunce, posle podne biće i oblaka, u toku noći kiša i sneg. Temperatura oko 7 stepeni.

Sneg u većem delu zemlje očekuje se u nedelju i ponedeljak.

U PRVOJ POLOVINI MARTA HLADNO VREME SA JUTARNJIM MRAZEVIMA I UČESTALOM POJAVOM SUSNEŽICE I SNEGA

Danas posle podne i uveče na jugu Srbije naoblačenje sa susnežicom i snegom, koje će se u toku noći ka nedelјi proširiti najpre na centralne krajeve, a sutra tokom dana na celu zemlјu. U nižim predelima se uz sneg ponegde očekuje i kiša. Na zapadu i jugu Srbije od 5 do 10 cm, a na planinama i do 20 cm novog snega. U ostalim krajevima ponegde može doći do stvaranja manjeg snežnog pokrivača.

Tokom predstojeće noći, kao i sutra ujutro i pre podne duvaće jak istočni vetar, naročito na planinama i u košavskom području.

Tokom naredne sedmice (07 – 13.03.) zadržaće se hladno vreme sa jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom u većini mesta od 2 do 4 °C, a uz promenlјivo oblačno vreme smenjivaće se sunčani intervali i pojava susnežice i snega ili lokalnih plјuskova snega, najavio je RHMZ.

KOMENTARIŠI