Kako će izgledati bašta Čikoša u novom izdanju

Kako će izgledati bašta Čikoša u novom izdanju

Foto: Urban City / B.P.

Danas, 15. septembra počelo je renoviranje još jednog značajnog dela gradskog jezgra u Požarevcu – prostorne celine Čikoš.

Pre početka radova na parternom uređenju, radove na zameni i izgradnji nove infrastrukture izvodiće JKP ’’Vodovod i kanalizacija’’, JP “Elektrodistribucija Srbije” i Telekom Srbija.

Vrednost radova na parternom uređenju po novom projektu iznosi oko 45 miliona dinara sa PDV-om.

Uređenje ovog dela grada, značajnog za sve Požarevljane, podrazumeva novu pešačku komunikaciju. Bista Pavla Savića, za koju se planira rekonstrukcija, imaće posebno uređenje oko nje kako bi se naglasio značaj velikog naučnika.

Urbani mobilijar za igru imaće za cilj da okupi najmlađe Požarevljane kao deo oaze namenjen svim generacijama.

Deo kaldrme na pripadajućoj parceli, sačuvaće se i rekonstruisati kako bi očuvao duh ovog kultnog mesta, prepoznatljivog starijim sugrađanima.

-Boemskom duhu koje je ovo mesto oduvek imalo biće dodate nove klupe i rasveta, a građani će uživati u prirodnom hladu starih kestenova, dok će bašte ugostiteljskih objekata biti unificirane i izrađene od sibirskog ariša i hrasta sa pergolama.


Ovaj tekst objavljen je na osnovu projekta o sufinansiranju medijskih sadržaja Grada Požarevca pod nazivom “POŽAREVAC PRAVIM PUTEM”. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

KOMENTARIŠI