52. FEDRAS od 14. do 22. oktobra u Malom Crniću

52. FEDRAS od 14. do 22. oktobra u Malom Crniću

Foto: Urban City / B.P.

Festival dramskih amatera sela Srbije – FEDRAS u Malom Crniću, po petedest drugi put biće otvoren u subotu, 14. oktobra.

FEDRAS će ove godine trajati devet dana, kao i prošle godine, a predstave koje će biti na repertoaru biće poznate uskoro, kao i propratni programi.

U devet festivalskih dana publika je prošle godine imala prilike da pogleda 17 pozorišnih predstava. Najbolja predstava 51. „FEDRAS“-a je „Smrtonosna motoristika“ pozorišta Kulturnog centra „Radoje Domanović“ iz Rače.

Foto: A.K.

FEDRAS – Festival dramskih amatera sela Srbije za 51 godinu postojanja nikada nije izostao, jači je i od ratova, virusa, vremenskih nepogoda. Retko koji grad i opština u Srbiji može da se pohvali nekom manifestacijom koja traje više od pola veka bez prekida.

FEDRAS je osnovan 1972. godine sa ciljem da pospeši i afirmiše pozorišnu umetnost u selima Stiga i Pomoravlja.

51. FEDRAS, Foto: Urban City // A.K.

Pored dramskih amatera, FEDRAS okuplja i pesnike, slikare, muzičare, i druge stvaraoce sa teritorije republike Srbije. Na FEDRAS-u se organizuju i okrugli stolovi, uglavnom sa tematikom pozorišnog amaterizma u selima Srbije.

Organizator FEDRAS-a je Centar za kulturu opštine Malo Crniće. Generalni pokrovitelj Festivala je opština Malo Crniće uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanja Republike Srbije.

KOMENTARIŠI