Kako da pomoću Gmaila vratite kontakte na vašem Andoidu?

Kako da pomoću Gmaila vratite kontakte na vašem Andoidu?

Možda zvuči neobično, ali u Gmailu možete naći kontakte koje ste izgubili na Androidu. Ta dva servisa su, naime, povezana

U servisu za webmail Gmail postoji manje poznata opcija pomoću koje možete brzo da vratite kontakte koje ste izgubili na pametnom telefonu s Guglovim operativnim sistemom.

Možda zvuči neobično, ali u Gmailu možete naći kontakte koje ste izgubili na Androidu. Ta dva servisa su, naime, povezana. 

Kad dodate kontakte u smartfon s Androidom koristeći Guglov servis, oba se sinhronizuju sa web serverima online kako bi to zabeležili, što se može pokazati vrlo korisnim ako, recimo, slučajno obrišete nečiji broj. U stvari, možete vratiti bilo koji kontakt obrisan tokom poslednjih 30 dana, odnosno bilo koji kontakt iz četa obrisan tokom protekla 24 sata. 

Kako biste to mogli, treba da se logujete na web verziju Gmaila pa iz padajućeg menija u gornjem desnom uglu odaberete opciju Contacts. Dobićete popis svih kontakta koje je Google povezao s vašim korisničkim nalogom. Među njima će biti adrese e-pošte i brojevi telefona. 

U meniju s leve strane kliknite na More, pa u padajućem meniju odaberite Restore contacts. Možete birati koliko ćete vremenski da se vratite (sat, dan, nedelju…). Odaberite koliko vam je potrebno vremena kako biste vratili izgubljene kontakte. Kliknite Restore i pričekajte dok ih Google ne vrati. 

Ako ne koristite Gmail ili ne sinhronizujete podatke, povraćaj podataka biće nešto komplikovaniji. Postoje aplikacije koje vam to mogu omogućiti, kao što je recimo Recovery Android.

KOMENTARIŠI