Na osnovu rezultata istraživanja koje je sprovela londonska Škola higijene i tropske medicine pronađena je veza između ujeda i smrdljivih čarapa.

Ranija istraživanja pokazala su da komarci više “vole” jednojajčane blizance od dvojajčanih. Zato su u ovom istraživanju korišćene čarape identičnih i neidentičnih blizanaca.

Davali su im čarape i puštali u vazdušni tunel sa komarcima kako bi naučnici mogli da primete koja stopala proizvode hemikalije koje privlače komarce.

“Nadamo se da će nam ova studija pružiti bolji uvid u mehanizme na osnovu kojih ćemo moći da utičemo na miris tela koji manje ili više privlači komarce“, rekao je Džejms Logan koji je započeo ovaj projekat u junu ove godine.

Ideja je da se identifikuju geni koji proizvode hemikalije neprijatne za komarce i da se na osnovu toga stvori sprej protiv komaraca, baziran na ovim hemikalijama.print-zel-but-png

Veliki izbor preparata protiv ujeda komaraca (Autan – sprej, stik), spirale, tablete aparati… Sve to možete naći u poljoprivrednoj apoteci “ZELENI BUTIK” na Zelenoj pijaci u Požarevcu u Šumadijskoj ulici.

Najveći i najkvalitetniji izbor za vaše dvorište možete pronaći u poljoprivrednoj apoteci "Zeleni butik" u Požarevcu na Zelenoj pijaci (Šumadijska BB)
Najveći i najkvalitetniji izbor za vaše dvorište možete pronaći u poljoprivrednoj apoteci “Zeleni butik” u Požarevcu na Zelenoj pijaci (Šumadijska BB)

KOMENTARIŠI