Kakva je veza između smrdljivih čarapa i ujeda komaraca?

Kakva je veza između smrdljivih čarapa i ujeda komaraca?

Iako se verovalo da će broj ujeda na vašoj koži zavisiti od vaše krvne grupi, novo istraživanje je ovo verovanje opovrglo.

Na osnovu rezultata istraživanja koje je sprovela londonska Škola higijene i tropske medicine pronađena je veza između ujeda i smrdljivih čarapa.

Ranija istraživanja pokazala su da komarci više “vole” jednojajčane blizance od dvojajčanih. Zato su u ovom istraživanju korišćene čarape identičnih i neidentičnih blizanaca.

Davali su im čarape i puštali u vazdušni tunel sa komarcima kako bi naučnici mogli da primete koja stopala proizvode hemikalije koje privlače komarce.

“Nadamo se da će nam ova studija pružiti bolji uvid u mehanizme na osnovu kojih ćemo moći da utičemo na miris tela koji manje ili više privlači komarce“, rekao je Džejms Logan koji je započeo ovaj projekat u junu ove godine.

Ideja je da se identifikuju geni koji proizvode hemikalije neprijatne za komarce i da se na osnovu toga stvori sprej protiv komaraca, baziran na ovim hemikalijama.print-zel-but-png

Veliki izbor preparata protiv ujeda komaraca (Autan – sprej, stik), spirale, tablete aparati… Sve to možete naći u poljoprivrednoj apoteci “ZELENI BUTIK” na Zelenoj pijaci u Požarevcu u Šumadijskoj ulici.

Najveći i najkvalitetniji izbor za vaše dvorište možete pronaći u poljoprivrednoj apoteci "Zeleni butik" u Požarevcu na Zelenoj pijaci (Šumadijska BB)
Najveći i najkvalitetniji izbor za vaše dvorište možete pronaći u poljoprivrednoj apoteci “Zeleni butik” u Požarevcu na Zelenoj pijaci (Šumadijska BB)

KOMENTARIŠI