Kapetan broda pokušao da prošvercuje više od 2 tone nafte u Velikom...

Kapetan broda pokušao da prošvercuje više od 2 tone nafte u Velikom Gradištu

Carinici su 18. maja 2017. godine, na graničnom prelazu Veliko Gradište sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo dve tone nafte stranog porekla.

Novi slučaj krijumčarenja nafte rečnim putevima zabeležen je kada je u jutarnjim časovima na prelaz pristigao brod iz najveće rumunske luke Konstance.

Kapetan tzv. „gurača“ prijavio je nešto više od 13 tona goriva, posle čega su carinici izmerili količinu goriva u tankovima i utvrdili da je pokušao ilegalno da preveze u Novi Sad gotovo dve tone nafte.krijumcarenje veliko gradiste 1

Budući da je reč o stranom državljaninu, Prekršajni sud u Velikom Gradištu po hitnom postupku izrekao mu je kaznu zbog izvršenog prekršaja i neplaćenih dažbina u iznosu nešto manjem od 450.000 dinara, što su sredstva koja će se sliti u budžet Republike Srbije.

Podsećamo da je i juče, na Dunavu u blizini Kovina, osujećen pokušaj krijumčarenja preko dve tone nafte.krijumcarenje veliko gradiste 3

Sve češće zaplene nafte na reci rezultat su činjenice da carinska služba intenzivno radi na suzbijanju svih vidova krijumčarenja, a posebno krijumčarenja akcizne robe u koju spada i nafta.

KOMENTARIŠI