Foto: Urban City / B.P.

Policijski službenici Uprave saobraćajne policije Policijske uprave za grad Beograd identifikovali su i doveli u Prekršajni sud tridesetosmogodišnjeg muškarca koji je 2. novembra ove godine, na auto-putu Subotica – Beograd, izvršio prekršaj nasilničke vožnje.

Naime, korišćenjem sistema za merenje prosečne brzine utvrđeno je da je naš državlјanin sa privremenim boravkom u Austriji upravlјao vozilom „mercedes“ prosečnom brzinom od 233,4 kilometara na čas.

Prekršajni sud u Beogradu osudio je učinioca prekršaja na kaznu rada u javnom interesu* u trajanju od 300 sati, novčanu kaznu u iznosu od 140.000 dinara i zaštitnu meru zabrane upravlјanja motornim vozilom u trajanju od devet meseci.

* Rad u javnom interesu: To su ustanove koje se bave ekološkim ili komunalnim poslovima ili socijalnim, društvenim i humanitarnim radom: javno-komunalna preduzeća, Crveni krst, biblioteke, domovi zdravlja, bolnice, domovi kulture, mesne zajednice, pojedine ustanove socijalne zaštite. Radno angažovanje može biti: u održavanju zelenih površina, gradskih rasadnika cveća, čistoće na ulicama, sporstkih hala, parkova, groblja, zatim u rečikliranju sekundarnih sirovina, plastične ambalaže, kartona, pomoćni poslovi u okviru održavanja fasada, krečenja grafita, zatim u okviru azila za životinje, zdravstvenih i socijalnih ustanova i organizacije Crvenog krsta.

KOMENTARIŠI