Izazvali saobraćajne nesreće, jednom izmereno 2,25, drugom čak 3,03 promila

Izazvali saobraćajne nesreće, jednom izmereno 2,25, drugom čak 3,03 promila

Foto: URBAN CITY // ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave saobraćajne policije i tokom prethodnog vikenda su uložili maksimalne napore na sankcionisanju počinilaca najtežih prekršaja.

Tokom tri dana, u Republici Srbiji su isklјučena iz saobraćaja 33 vozača, od kojih je 20 upravlјalo vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od dva promila alkohola u organizmu. Dogodile su se dve saobraćajne nezgode koje su izazvali vozači sa više od dva promila alkohola u organizmu, u kojima su teško povređena tri pešaka koji su se nalazili na autobuskom stajalištu.

Takođe, iz saobraćaja je isklјučeno 25 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U Novom Sadu, u subotu, 5. novembra, u Uspenskoj ulici, pedesetdvogodišnji vozač izazvao je saobraćajnu nezgodu u kojoj su teške telesne povrede zadobili pedesetčetvorogodišnja žena i šezdesetogodišnji muškarac. Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozač upravlјao vozilom sa 3,03 promila alkohola u organizmu.

Sledećeg dana, u nedelјu, 6. novembra, u Ulici Nikole Vujačića u Lazarevcu, tridesetšestogodišnji vozač, koji je upravlјao vozilom sa 2,25 promila alkohola u organizmu, izazvao je saobraćajnu nezgodu u kojoj je teške telesne povrede opasne po život zadobio maloletni pešak, starosti 15 godina. U ovoj nezgodi, lake telesne povrede zadobili su vozač koji je izazvao nezgodu, putnik iz njegovog vozila i vozač drugog vozila koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi.

Vozačima koji su izazvali saobraćajne nezgode određeno je zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Saobraćajna policija će u cilјu unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja i u narednom periodu nastaviti sa akcijama pojačanih kontrola na teritoriji Srbije.

KOMENTARIŠI