PODELI

Članica Kriznog štaba, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas je epidemiološka situacija u Srbiji alarmantna, jer se svakodnevno registruje veliki broj zaraženih, hospitalizovanih i umrlih od korona virusa.

Istovremeno je istakla da kada bi svi nosili maske i držali distancu, druge mere ne bi bile ni potrebne.

“Ako gledamo odnos hospitalizovanih i onih koji su otpušteni, poslednjih dana imamo plus 300, što znači da nam je svakoga dana potrebno 300 novih postelja. Taj broj je nešto što je zaista alarmantno”, rekla je Kisić Tepavečevićebva za TV Prva.

Ona je navela da se svakoga dana ulaže veliki trud da se organizuje zdravstveni sistem i da se testira mnogo veći broj ljudi.

Kisić Tepavčevićeva oštro je osudila ponašanje ljudi koji su juče pohrlili u tržne centre povodom tzv. crnog petka.

Ona je navela i da je bitno istaći da se u svim ustanovama socijalne zaštite striktno sprovode mere.

“Nama su korisnici i naši građani prioritet, ali ako poredimo rezultate s drugim zemljama, vidimo da su ovi procenti manji nego u drugim zemljama, ali to nam nije nikakav reper“, navodi ministarka.

Još jednom je objasnila zašto su bile rigoroznije mere na početku epidemije, kada je stepen obolevanja bio manji.

“Jeste bila ideja da se zaštite oni koji su bili najugroženiji. Najstariji su, kao najodgovorniji deo nacije, prihvatili sve preporuke”, navodi Kisić Tepavčevićeva i dodala da je i sada najveći procenat obolelih u grupi do 60 godina.

1 KOMENTAR

  1. Ne mogu da shvatim da pored ovolikih brojki razbolelih i preminulih , mi se jos uvek preganjamo da li treba nositi masku i drzati distancu.Za crni petak su mi najodgovorniji organizatori i oni koji su potrcali u kupovinu,pa da je i dzabe u ovom trenutku.Po prvi put kupujem online,mada sam bila nepoverljiva.Medjutim pre dve nedelje mi je stigao ambilife aparat za preciscavanje vazduha,alergena i duvanskog dima u stanu.Uglavnom izlazim po potrebi,uz masku i drzim distancu,i osetila sam da je vazduh napolju zagadjen.

KOMENTARIŠI