Grad Požarevac obezbedio sredstva za dodatne lekare za Dom zdravlja

Grad Požarevac obezbedio sredstva za dodatne lekare za Dom zdravlja

Danas, 28. novembra održana je konferencija za medije na kojoj je gradonačelnik Grada Požarevca i komandant Štaba za vanredne situacije Saša Pavlović saopštio najnovije podatke o situaciji u gradu sa virusnom infekcijom COVID-19.

-Trenutno je u požarevačkoj kovid bolnici 195 pacijenata koji su aktivno oboleli od virusne infekcije COVID-19, a 120 radnika je u karantinu. Pet pacijenata je intubirano, 12 pacijenata je na neinvazivnoj metodi davanja kiseonika (putem maske), rekao je Pavlović.

Dnevno se obavi oko 150 pregleda dnevno u kovid ambulanti, a veliki problem po rečima gradonačelnika predstavljaja čekanje na pregled. Povodom tog problema biće održan sastanak sa direktorkom Doma zdravlja i medicinskim osobljem. U Domu zdravlja Požarevac devet doktora i 15 medicinskih sestara je pozitivno na COVID-19. Medicinske sestre nemaju simptome i nalaze se u karantinu. Pet doktora i 10 medicinskih sestara trenutno je u ispomoći kako bi se prebrodio ovaj talas virusa.

Pavlović je najavio da će u narednim danima biti odvojena sredstva Grada Požarevca za požarevačku kovid bolnicu i Dom zdravlja za potrebe suzbijanja virusa COVID-19. Grad Požarevac će finansirati dodatnih pet lekara za Dom zdravlja u Požarevcu i dva lekara za Dom zdravlja u Kostolcu.

Po jučerašnjem dnevnom izveštaju ZZJZ Požarevac na teritoriji Požarevca bilo je 20 pozitivnih na COVID-19, što predstavlja pad obolelih u odnosu na prethodne dane. Pavlović je ovom prilikom još jednom apelovao na građane da poštuju propisane mere kako bi što pre izašli iz ove situacije.

Na konferenciji za medije govorilo se i o ukrašavanju grada i sredstvima koje je grad opredelio za te namene, o čemu možete pročitati OVDE.

1 KOMENTAR

  1. Nemojte više ljude da držite napolju, na minusu, po par sati.. A Dom zdravlja i Medicina rada, avetinjski zvrje prazni! Džaba vam lekari, kad ljudi promrzu u redu, čekajući presudu o Covidu

KOMENTARIŠI