Pavlović: Ne postoji zakonski osnov da grad uplati donaciju, to nije nešto...

Pavlović: Ne postoji zakonski osnov da grad uplati donaciju, to nije nešto što grad ne želi, nego ne može

Na današnjoj konferenciji za medije pored aktuelne situacije sa zaraznom infekcijom COVID-19, govorilo se i o novogodišnjem ukrašavanju grada.

Gradonačelnik je bio jasan:”Zakonski nije moguće da jedna lokalna samouprava daje donaciju. Ne postoji zakonski i pravni osnov i molim građane da nas shvate”, naglasio je gradonačelnik.

“Javne rasvete će biti”, rekao je Pavlović i dodao: “Smatram da pre svega našoj deci ne treba oduzeti radost Nove godine jer smatram da naša deca u sumornim i depresivnim danima, kao i sami građani bi voleli da imaju okićen grad. Ne postoji ni način raskidanja i ukidanja javne nabavke, a ne postoji ni zakonski osnov da se uplati donacija, onda bi se prekršio zakon, postoje takvi pravni okviri, to nije nešto što grad ne želi, nego ne može. Kontaktirali smo više strana, probali da nađemo način, ali ne postoji način. Da je postojao način siguran sam da bi i prethodne vlasti bi to radile. Ono što mogu da obećam je da ću svojim ličnim zalaganjem kintaktirati sve privrednike Grada Požarevca i da ću svojim ličnim zalaganjem prikupiti sredstva za bolesnu decu. Ja ću svojim ličnim zalaganjem da na taj način probam da pomognem deci”, rekao je Pavlović.

Podsećamo da Požarevac ove godine treba da dobije novu jelku na centralnom gradskom trgu kao i nove ukrase, o čemu je Urban City već pisao.

1 KOMENTAR

  1. Može da se preusmere sredstva aktom opštine na socijalni centar,pa onda na roditelje bolesne dece,slično je uradio Sombor,Užice,itd!
    Jednostavno,”stručnjaci” ne žele da pomognu bolesnoj deci! Plus grad ostvaruje profit od renti,postoje i neiskorišćena budžetska sredstva,….! Sve se može,ako se hoće!

KOMENTARIŠI