Klub Vojske Srbije TRUNE u centru Požarevca: Oglašena prodaja po 4. put

Klub Vojske Srbije TRUNE u centru Požarevca: Oglašena prodaja po 4. put

Republička direkcija za imovinu po četvrti put oglasila prodaju reprezentativnog zdanja u Požarevcu

Foto: Urban City / Arhiva

Republička Direkcija za imovinu je ponovo oglasila prodaju Kluba Vojske Srbije u centru Požarevca, po početnoj ceni od 1.262.909 evra – koliko je ona iznosila i tokom aprilskog, neuspelog pokušaja, pišu Novosti.

Podsetimo, lane je Klub nuđen za 1.578.636 evra, ali kupaca nije bilo, pa je cena u ovoj godini snižena.

Poređenja radi, 2011. – kada je bila zainteresovana i ovdašnja lokalna samouprava kojoj je na kraju bio skup – Direkcija je za objekat tražila gotovo dva i po miliona evra. Grad je bio planirao da na nekoj drugoj lokaciji podigne stambenu zgradu za nezbrinuta vojna lica, te da zauzvrat preuzme Klub Vojske.

Sada, čak i kad bi se našla sredstva za kupovinu zgrade koja se nalazi na zemljištu od devet ari, problem su velika sredstva neophodna za rekonstrukciju objekta – najverovatnije oko 600.000 evra. Inače, zdanje sa prizemljem, spratom i potkrovljem, koje je sagradio trgovac Milorad Karamarković, Vojsci je ustupljeno 1955. Pre Drugog svetskog rata u njemu se nalazio poznati hotel “Grand”, a do pre tri decenije je moglo da se pohvali restoranom sa baštom, bibliotekom i salom za izložbe.

Osim Kluba Vojske, u Požarevcu propada još jedan vojni objekat – kasarna na Sopotu. Grad je ranije planirao da u tom kompleksu budu dečji vrtić i dom za stare, ali dogovor sa drugom stranom nije postignut.

KOMENTARIŠI