Foto: Urban City / arhiva

Danas, 29. juna zaseda Skupština Grada Požarevca po 26. put u ovom sazivu.

Jedna od tačaka Dnevnog reda biće i izbor za predsednika Skupštine Grada Požarevca, kao i izbor za zamenika gradonačelnika Požarevca.

PREDRAG MIJATOVIĆ, Foto: Urban City / arhiva

Kandidat za funkciju zamenika gradonačelnika je dosadašnji predsednik Skupštine Predrag Mijatović, dok bi njegovo mesto trebalo da preuzme odbornik ispred SNS-a Mladen Ničić.

Mladen Ničić rođen je 14. juna 1974. godine u Požarevcu. Osnovnu i srednju muzičku školu završio je Požarevcu u muzičkoj školi Stevan Mokranjac, a Fakultet umetnosti, na instrumentalnom odseku, smer poliinstrumentalni, gitara u Nišu. Tokom školovanja osvojioje brojne nagrade i učestvovao na raznim kulturnim događajima, kako kao izvođač, Tako i kao organizator. 1998. godine počinje da radi u muzičkoj Školi Stevan Mokranjac u Požarevcu, u kojoj radi i danas, kao profesor gitare, orkestra i ansambla u osnovnoj i u srednjoj školi. Jedan je od osnivača i rukovodilac školskog takmičenja gitare koje se od 2008. do 2017. godine održavalo u muzičkoj školi u Požarescu. Redovan je član žirija na međunarodnim i domal=iim takmicenjima. Sa svojim učenicima za 25 godina svog rada ostvario je nebrojano mnogo uspeha, što govori činjenica daje čak 5 đaka iz njegove klase završilo školu kao učenik generacije. Za svoju delatnost u obrazovanju mladih talenata 2009. godine je dobio Priznanje za izuzetne rezultate u obrazovno-vaspitnom radu, koje dodeljuje Gradska uprava Požarevac, a 2014. godine Pavelju kulture grada Požarevca.

Predloženi kandidat za predsednika Skupštine Grada Požarevca, u svom dosadašnjem radu pokazao se kao iskrena, odgovorna, vredna, časna, kvalitetna i poštena osoba, te kao takav ispunjava potrebne kvalitete za obavljanje ove odgovorne funkcije, navodi se u obratloženju predloga za ovu funkciju.

KOMENTARIŠI