KO ĆE DOBITI SREĆAN BROJ? Žreb za predsedničku trku 17. marta u...

KO ĆE DOBITI SREĆAN BROJ? Žreb za predsedničku trku 17. marta u 19.15 časova!

Republicka izborna komisija do sada je potvrdila ukupno pet kandidatura za predsednika Srbije, a rok za prijave za učešće na izborima ističe sutra u ponoć.

RIK je do sada proglasila kandidature lidera SNS Aleksadra Vučića, koji je zajednički kandidat vladajuće koalicije, Sašu Jankovića, koga je za predsednika Srbije predložila Grupa građana “Za Srbiju bez straha” i lidera radikala Vojislava Šešelja.

Proglašene su i kandidature Vuka Jeremića, koga je predložila Grupa građana “Moramo bolje” i predsednika pokreta Dveri Boška Obradovića.

Danas je kandidaturu RIK-u predao predsednik DJB Saša Radulovića, a juče je Narodni slobodarski pokret predao potpise za kandidaturu predsednika te stranke Miroslava Parovića.

Redosled kandidata na izbornom listiću biće određen žrebom 17. marta u 19.15, a žreb je javan i prenosi se na RTS. Obavlja se tako što se iz jednog provodnog bubnja izvlači kugla u kojoj je list sa imenom i prezimenom kandidata i nazivom predlagača, a neposredno nakon toga iz drugog providnog bubnja se izvači list na kome je upisan redni broj koji će taj kandidat imati na listi kandidata.

Kugle, koje će biti neprovidne, moraju imati iste dimenzije, boju, masu i druge karakteristike, i biće ih dva puta više od broja kandidata za predsednika Srbije. Žreb će biti sproveden na sednici RIK, na kojoj pravo prisustva ima i po jedan predstavnik svakog predlagača kandidata.

Izbori za predsednika Srbije biće održani 2. aprila.

KOMENTARIŠI