Ispred Skupštine su se dogodili samo manji incidenti. Naime, jedna grupa je gađala policajce flašama i jajima, i pokušali su da priđu stepenicama. Policija ne reaguje. Građani su policiji vikali da brani narod.

Saobraćaj u centru grada je usporen, u pojedinim ulicama i zaustavljen.

Nekoliko jaja je poletelo i ka vratima Vlade Srbije.

Kako saznaje N1, jedan policajac ispred RTS se požalio da je pogođen kamenicom.pedja-fotka-min

Građani, uglavnom studenti, organizovali su se preko društvenih mreža, a kako je navedeno na njihovoj Fejsbuk stranici, protest nema ekipu koja je vodi.

Za sada nema većih incidenata, tu je je i policija. Kako javlja naš reporter, porušen je mali deo ograde pored plakat koji su stajali ispred Skupštine, na početku skupa. Pojedinci su gađali parlament jajima.

Organizatori pozivaju građane da nastave sa protestima, i da je to “prva bitka u ratu za bolju budućnost”.

Ništa se ne rešava za jedan dan, a pogotovo ne diktatura, poručuju organizatori na Fejsbuku. Oni su, takođe, zamolili ljude da u mnajim mestima organizuju slične događaje uz pomoć društvenih mreža.

“Sloba je dobio izbore, to treba da zapamtite”, poručuju.

Sa skupa se čuju skandiranje protiv Vučića, pištaljke… Viču: “Izdaja, izdaja”.

Niko se nije obraćao, jer se radi o spontanom skupu.

Demonstranti-ispred-Vlade-N1-min

Protest i u Novom Sadu i Nišu

Večeras se nekoliko stotina građana, uglavnom mladih ljudi, okupilo i u Nišu. Za utorak u 20 sati najavljen je novi protest u tom gradu, javljaju lokalne Južne vesti.

Par stotina Novosađana okupilo se danas popodne na protestu “Vojvodina protiv diktature”, gde su iskazali nezadovoljstvo, kako kažu, najviše zbog činjenice da polovina njihovih sugrađana nije izašla na izbore.

Protest su organizovali preko društvenih mreža, a najveći deo okupljenih činili su mladi, koji kažu – ne želimo da idemo iz zemlje zbog izbornih rezultata, vec da pripremimo teren za buđenje ljudi na sledećim izborima.

Beograd, 03.04.2017. 18.30h
Beograd, 03.04.2017. 18.30h

 

KOMENTARIŠI