Novi dečiji mobilijar u vrtiću “Majski cvet”

Novi dečiji mobilijar u vrtiću “Majski cvet”

U dvorištu vrtića „Majski cvet“ u Kostolcu postavljen je novi dečiji mobilijar. Sredstva su obezbeđena iz budžeta Gradske opštine Kostolac i iznose 823.095,00 dinara. Firma “METAL STEEL MORAVA“ iz Kostolca izradila je po svim bezbednosnim standardima ovaj mobilijar.

Potpuno novi kutak za najmlađe obišao je Ivan Savić, predsednik Gradske opštine Kostolac i Marija Bajić, direktorka Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“ iz Požarevca sa saradnicima. Obilasku je prisustvovala i Jelena Šamanc, vršilac dužnosti direktora Kulturno – sportskog centra Kostolac.

Ovom prilikom Savić je istakao da će u kratkom vremenskom periodu biti postavljeno još nekoliko rekvizita u vrtiću, kako bi mališanima učinili lepši i zabavniji prostor za igru. Takođe je najavio da će lokalna samouprava ove godine obezbediti sredstva za postavljanje dečijih mobilijara na više različitih lokacija u opštini, a da će u narednim godinama nastojati daih bude što više kao i da se istovremeno vodi i briga o njima, da se dotrajala i oštećena zamene novim.

Zahvalivši se lokalnoj samoupravi na donaciji, direktorka Bajić je istakla:

„Dobra saradnja između rukovodstva Gradske opštine Kostolac i Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“ nastaviće se i u budućnosti, radićemo na tome da obezbedimo što bolje uslove unutar vrtića, a posebno prostor dvorišta.“

Budući da kostolački vrtić broji znatno više mališana u odnosu na svoj kapacitet, trenutno se koriste i prostorije škole u naselju Petka. Imajući to u vidu, Savić je odgovarajući na pitanje novinara najavio planove za izgradnju aneksa ove ustanove:

„Po nekim preliminarnim računima, vrednost projekta koji će ispunjavati sve standarde sa potpunom opremljenošću, iznosiće 400 hiljada evra. Preostaje nam da obezbedimo još nešto od potrebne dokumentacije kako bi već tokom ove godine konkurisali kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima koja finansira između ostalog i održavanje predškolskih i školskih ustanova“ – rekao je Savić na kraju svoje posete vrtiću u Kostolcu.

KOMENTARIŠI