Uspešno sprovedena akcija merenja šećera u krvi i krvnog pritiska

Uspešno sprovedena akcija merenja šećera u krvi i krvnog pritiska

Povodom nastupajućeg Svetskog dana zdravlja, održana je već tradicionalna akcija besplatnog merenja nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska. Akcja je sprovedena u gradskom parku u Kostolcu, a građani su imali mogućnost da se posavetuju sa lekarom na koji način mogu da vode računa o svom zdravlju i preventivno deluju protiv brojnih bolesti.

Pored merenja krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi dobili su i savete kako da spreče nastanak ozbiljnih zdravstvenih problema kroz fizičku aktivnost i zdravu ishranu.

Ivan Savić, predsednik Gradske opštine Kostolac, ovom prilikom i sam je proverio svoje zdravstveno stanje i tako ličnim primerom ukazao na značaj preventivnih pregleda i pozvao sugrađane da se u što većem broju odazivaju ovakvim akcijama. Pored predsednika Savića, akciji su prisustvovali Jelena Šamanc, vršilac dužnosti direktora Kulturno – sportskog centra “Kostolac“, Dragan Rakić, direktor Doma zdravlja Požarevac i Ana Miljanić, član veća grada Požarevca.

Iskazavši veliku zahvalnost Gradskoj opštini Kostolac i Kulturno – sportskom centru „Kostolac“ na pomoći u organizaciji i realizaciji akcije, dr Borka Šutović, rukovodilac kostolačkog Doma zdravlja, ovom prilikom je istakla:

“Danas radimo merenja šećera u krvi i krvnog pritiska, kao i davanje zdravstveno – vaspitnih saveta od strane lekara. Odziv je dobar, a građanima se uglavnom savetuje promena životnih navika, zdrav način života i pre svega preventivni pregledi kod izabranih lekara.“

KOMENTARIŠI