Sige 95% za Vučića, u Požarevcu 56,73%

Sige 95% za Vučića, u Požarevcu 56,73%

Aleksandar Vučić u Požarevcu odneo je ubedljivu pobedu osvojivši 56,73 posto glasova od ukupno izašlih glasača.

foto: Urban City

U Požarevcu je glasalo 55,1 odsto upisanih birača, što je za pola procenta više od republičkog proseka (54,6%) a 1,6 odsto više od prošlogodišnjih parlamentarnih izbora kada je u Požarevcu glasalo 53,9 odsto upisanih birača.

Iako je ukupna izlaznost na tek završenim predsedničkim izborima manja za nekoliko procenata od prošlogodišnjih parlamentarnih izbora, u Požarevcu je izlaznost povećana zbog prevashodno dobro obavljenog posla od strane stranačkih aktivista, mahom iz SNS, koji su agresivnom kampanjom (prikupljanjem sigurnih i kapilarnih glasova, kampanjom od vrata do vrata, kao i motivisanjem svojih simpatizera da glasaju…) podigli izlaznost i omogućili da Vučić u Požarevcu ima skoro dva odsto više od ukupnog rezultata, koji je 55,1 odsto.

I u celom Braničevskom ogrugu Vučić je odneo ubedljivu pobedu, a tradicionalno najbolje je prošao u opštini Žagubica gde osvojio preko 80 odsto glasova. I ovog puta Vučić je najbolji rezultat u žagubičkoj opštini ostvario u Mesnoj zajednici Sige, koja je poznata široj javnosti po tome što je predsednik Opštine Žagubica Safet Pavlović izjavio da se tu za Vučića i SNS glasa kao u „Severnoj Koreji“ sa preko 90 odsto dobijenih glasova. Ovog puta i taj rezultat u Sigama je prevaziđen jer 95 odsto izašlih glasača svoj glas dalo Aleksandru Vučiću.

KOMENTARIŠI