Ko je i zašto UBIO NOVINARA Milana Pantića

Ko je i zašto UBIO NOVINARA Milana Pantića

Ubice jagodinskog novinara Milana Pantića (47), koji su pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe sa sedištem u Beogradu, identifikovani su, saznaje „Blic“.

Otkriveno je i da je nalogodavac ubistva jedan preduzetnik iz Jagodine.

Komisija za ubistvo novinara je pre desetak dana sav prikupljeni materijal dostavila Višem tužilaštvu u Jagodini, ali je još neizvesno da li će istragu voditi to tužilaštvo ili Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Foto: G. Jevremović / RAS Srbija Milan Pantić ubijen je 2001. godine
Foto: G. Jevremović / RAS Srbija
Milan Pantić ubijen je 2001. godine

Istražitelji su utvrdili da su dvojica napadača došla automobilom do Pantićeve zgrade u Ulici Branka Radičevića u Jagodini 11. juna 2001. Novinar se vraćao iz prodavnice sa kesom u ruci i oko 7.45 sati ga je sada identifikovani neposredni ubica u ulazu zgrade udario tupim predmetom u glavu zadavši mu smrtonosne povrede.

Prethodno je nalogodavac stupio u kontakt s ubicama preko posrednika, koji su takođe otkriveni. Utvrđen je i motiv. Nalogodavac, jedan lokalni privrednik, kako je istragom utvrđeno, bio je nezadovoljan serijom Pantićevih tekstova o privrednoj korupciji u Pomoravlju.

m pantic

Ubica je, nakon što je naneo smrtonosne povrede novinaru, otrčao u automobil koji je vozio saizvršilac, pa su se odvezli u Beograd, gde inače žive. Obojica imaju bogate krivične dosijee u kojima su zabeležene, između ostalog, trgovina drogom i iznude.

KOMENTARIŠI