Fotorobot vodi do zločinca

Fotorobot vodi do zločinca

Nastavak istrage o ubistvu Kristine Kaplanović na benzinskoj pumpi u Beogradu. Reč je o mlađem muškarcu, proćelavom, svetlih očiju i jačih obrva

Iako su prošle dve nedelje otkako je na benzinskoj pumpi kod Velikog Mokrog Luga u Beogradu pucano u studentkinju Kristinu Kaplanović (19), policija i dalje intenzivno radi na rasvetljavanju ovog svirepog zločina i pronalaženju i hapšenju njenog ubice.

Saslušani su očevici nemilog događaja, odnosno Kristinine kolege koje su kobne noći radile zajedno sa njom, pregledan je video-snimak sa sigurnosnih kamera, urađen je i fotorobot mogućeg osumnjičenog, a na informativni razgovor već je privedeno nekoliko sumnjivih osoba.

Kako “Novosti” nezvanično saznaju iz izvora bliskih istrazi, fotorobot je urađen na osnovu svedočenja Kristininih kolega koje su 25. maja bile zajedno sa njom na pumpi, a koje se od tada nalaze na bolovanju. Reč je, navodno, o mlađem muškarcu, starosti između 20 i 30 godina, proćelavom, svetlih očiju, jačih obrva, koji je lice prekrio tamnom maramom na kojoj su nacrtane zvezdice.

Svi smo i dalje u šoku – kaže, za “Novosti”, radnik benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu. – Kolege koje su te noći videle šta se dogodilo i koje su pretrpele i strah i šok još su na bolovanju. Ljudi ne mogu da se oporave od onoga što se desilo. Strašno je to što je neko iz čistog hira i računice spreman na sve, pa i da puca u nevino biće koje je još dete, a onda mirno ode i ostavi ga da umre. Monstrum!

Radnici pumpe kažu da je, na osnovu priče kolega i onoga što su zabeležile neke od kamera, napadač došao iz pravca Novog Beograda. Navodno, dovezao se automobilom koji je parkirao u obližnjem šumarku, izašao iz vozila, prišao “s leđa” pumpi i neko vreme čekao. Kada mu se učinilo da je trenutak bio pogodan, pritrčao je ulazu i, vitlajući pištoljem, naredio zaposlenima da odu u jedan ćošak. Kristini, koja se našla za kasom, naredio je da mu preda pazar.

ISTRAGA Pumpa u Velikom Mokrom Lugu i fotorobot ubice Kristine Kaplanović / Foto: Igor Marinković
ISTRAGA Pumpa u Velikom Mokrom Lugu i fotorobot ubice Kristine Kaplanović / Foto: Igor Marinković

I dalje mašući oružjem, pokušao je da joj otme oko 10.000 dinara, koliko je tog trenutka bilo u kasi, kada je pištolj opalio. Jedan metak pogodio je Kristinu pravo u potiljak, nakon čega je ona pala, a napadač je pobegao. Kristina Kaplanović je u bolnici podlegla povredama posle četiri dana.

OTAC PRAŠTA

Kristina Kaplanović je sahranjena u svom rodnom mestu Vilovima kod Nove Varoši, gde joj žive roditelji, dve mlađe sestre i baka. U Beogradu je radila kako bi zaradila novac za školovanje. Njeni najmiliji ne mogu da se pomire s tim da su je izgubili zauvek, a otac Cane, koji ju je obožavao, kaže da se nada da će policija pronaći ubicu njegove ćerke. Navodi i da se, kada bi Kristininog ubicu doveli pred njega, ne bi svetio, niti bi mu išta nažao učinio. To prepušta sudu i Bogu…

KOMENTARIŠI