Kompanija „Dunav“ podelila paketiće mališanima u Požarevcu

Kompanija „Dunav“ podelila paketiće mališanima u Požarevcu

Darovali deci osmeh i učinili praznike lepšim.

Akcija „Dunav osiguranja“ u kojoj će, uoči novogodišnjih i božićnih praznika, socijalno ugroženoj deci i deci bez roditeljskog staranja, biti podeljeno 3.300 paketića u preko 90 gradova nastavljena je danas u Požarevcu.

Na svečanosti u zdanju gradske skupštine, deci bez roditeljskog staranja u tom gradu danas je podeljeno 35 paketića.

Direktor Glavne filijale „Dunav osiguranja“ Zoran Debeljković podseća da ta društveno odgovorna kompanija godinama unazad sprovodi akciju koja deci daruje osmeh i čini praznike lepšim.

Ovih dana u svim većim gradovima, na teritoriji naših poslovnih jedinica, sprovodimo ovakve akcije. Danas su paketići podeljeni u Požarevcu, a dodela oko 700 paketića biće organizovana i u Zaječaru, Jagodini, Kragujevcu i Smederevu – rekao je on.

Predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić izrazio je zadovoljstvo što su mališani iz tog okruga imali priliku da uživaju u novogodišnjoj atmosferi.

bojan_ilic_predsednik_skupstine_grada_pozarevca– Deca bez roditeljskog staranja dobila su paketiće od Deda Mraza, pod pokroviteljstvom „Dunav osiguranja“. Grad Požarevac uvek je vodio računa o socijalnoj zaštiti i ponašao se kao društveno odgovoran grad. Tako će biti i u budućnosti – rekao je Ilić.

Centar za socijalni rad u Požarevcu trenutno radi sa 175 dece bez roditeljskog staranja, a njih 35 je uzrasta do 10 godina, kaže v. d. direktora te službe Tatjana Rajić.

tatjana_rajic_direkorka_centra_za_socijalni_rad_u_pozarevcu– Uz pomoć naših prijatelja, pre svih ‘Dunav osiguranja’, deci smo uspeli da približimo novogodišnju čaroliju, i to nam svima vraća osmeh na lice i daje dodatnu motivaciju da radimo što bolje – rekla je Rajićeva.

Do kraja decembra direktori regiona i glavnih filijala „Dunava“uručiće paketiće deci u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Vranju, Užicu, Sremskoj Mitrovici, Obrenovcu, Mladenovcu, Lazarevcu, Kruševcu, Šapcu, Valjevu, Novom Pazaru…

predstava_kao_deo_novogodisnjeg_poklonaReč je o mališanima u domovima za nezbrinutu decu, prihvatilištima, domovima za mentalno obolelu decu i omladinu, brojnim humanitarnim udruženjima, bolnicama, socijalnim ustanovama, specijalnim školama i predškolskim ustanovama.

KOMENTARIŠI