UHAPŠENI! Blizu Požarevca zaustavljen kamion koji je prevozio 41 lice, državljane Avganistana...

UHAPŠENI! Blizu Požarevca zaustavljen kamion koji je prevozio 41 lice, državljane Avganistana i Pakistana!

Četiri osobe su uhapšene zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi saopštilo je danas Ministarstvo obrane.

Krijumčari su uhapšeni u dve koordinirane akcije Zajedničkih snaga Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa policijskim upravama iz Zaječara i Požarevca, precizirano je u saopštenju.

Na putu Zaječar – Paraćin uhvaćeni su J.V. (1989) i M.M. (1990) iz Beograda i M.M. (1996) iz Avganistana koji su zatečeni dok su u kombiju marke „pežo bokser“ prevozili 36 migranta, državljana Avganistana i Malija.

U okolini Požarevca, zaustavljen je kamion nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao srpski državljanin Z. A. (1958) iz Negotina, koji je prevozio u zadnjem tovarnom delu 41 lice, državljane Avganistana i Pakistana.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnim tužiocima.

U saopštenju je navdeno da su od 22. jula do danas, Zajedničke snage vojske i policije otkrile više od 18.000 migranata koji su ilegalno pokušali da pređu državnu granicu.

Od tog broja, njih oko 17.000 odustalo je od namere ilegalnog prelaska po uočavanju pripadnika vojske i policije, dok su ostali prevezeni u prihvatne centre širom Srbije.

U 100 različitih akcija, do sada je uhvaćeno 114 krijumčara, dok se za 28 i dalje traga.

Najveći broj krijumčara je iz Srbije, njih 85, dok su ostali iz Bugarske (12), Pakistana (5), Avganistana (5), Irak (5), Moldavija (1) i Holandije (1).

Oni su pokušali ilegalno da prevezu na sever Republike Srbije više od 1.200 migranata, navedeno je u saopštenju.

KOMENTARIŠI