MUP: Pokrenute mere povodom snimaka nasilja nad migrantima

MUP: Pokrenute mere povodom snimaka nasilja nad migrantima

Foto: MUP

Povodom video-snimaka iz Malog Zvornika i Sombora, koji su objavljeni u medijima, a tiču se postupanja policijskih službenika, Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova već je preduzeo mere i radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovih događaja, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u.

Nakon sprovedene istrage, Sektor unutrašnje kontrole će, u skladu sa svojim ovlašćenjima prema odgovornim policijskim službenicima preduzeti sve zakonom propisane mere.

Kako su ranije preneli pojedini mediji, dva snimka koja su se proširila društvenim mrežama prikazuju navodno nasilje policije u Srbiji nad izbeglicama i migrantima u dva grada na severu i zapadu zemlje.

Prvi snimak iz Malog Zvornika na granici Srbije i Bosne i Hercegovine prikazuje dve osobe koje kleče pored kamiona, a koje udara jedan od dvojice uniformisanih ljudi. Uz ovaj, na društvenim mrežama pojavio se i snimak za koji se navodi da je nastao u izbegličkom kampu u Somboru na severu Srbije.

Na tom snimku, koji je na Instagram stranici objavilo udruženje MVI (Medical Volunteers International Serbia) vidi se kako uniformisani policajci prebijaju dvojicu izbeglica, dok veća grupa njih beži.

KOMENTARIŠI