Foto: MUP

Na području Subotice i Kikinde pronađeno je 157 iregularnih migranata, saopštio je MUP. Policija je pronašla i 289 metaka različitog kalibra, delove uniforme, kao i određenu količinu narkotika.

Pomoćnik direktora policije general policije Dejan Luković izjavio je da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju sa izvršenjem zadataka na suzbijanju iregularnih migracija svim raspoloživim sredstvima i da je danas pretragom terena pronađeno 157 iregularnih migranata na području Subotice i Kikinde.

“Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su 157 iregularnih migranata, 289 komada municije različitog kalibra, delove uniforme, kao i određenu količinu narkotičkih sredstava i lekova“, izjavio je Luković.

Dodao je da se ti migranti upravo nalaze u jednom od ilegalnih kampova, u blizini Subotice, odakle se prevode i prevoze u zapadne zemlje.

U ovoj akciji policija je izvršila i kontrolu 43 objekta u kojima se pružaju usluge smeštaja iregularnim migrantima, navodi se u saopštenju MUP-a.

“Takođe, pronađeno je i osam pasoša turskih državljana”, naveo je Luković i još jednom ponovio da MUP ima snage, volje i želje da nastavi sa intenzivnijim radom na suzbijanju iregularnih migracija, kako bi se stanovništvo osećalo bezbedno i sigurno.

Policija nastavlja akcije i na području Sombora i Pirota, zaključuje se u saopštenju.

KOMENTARIŠI