Foto: YouTube screenshot

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da “polako izlazimo iz maksimuma”, što se tiče broja novozaraženih korona virusom, kao i da može da se kaže da je realno da do kraja godine virus više neće predstavljati pretnju kakva je sada.

Kon je za televiziju Prva izjavio da ipak “nije realno misliti da ovoga nećemo imati više uopšte”, kao i da je jedini stvarni izlaz iz epidemije vakcinacija.

On je rekao da se zalaže za obaveznu vakcinaciju, koja bi se odnosila na “zdravstvene radnike i odredjene profesije koje obavljaju kontakt sa ljudima, da ne bi oni zaražavali svoje pacijente”.

“Kod nas je rečeno da je protivustavno da je obavezna vakcinacija za sve. Na neki način ostalo je da je to nerazjašnjena tema”, rekao je Kon i dodao da će četvrta doza vakcine “biti ograničena”.

Na pitanje da prokomentariše ponašanje australijskih vlasti prema teniseru Novaku Djokoviću, koji je nedavno deportovan zbog nepoštovanja mera protiv epidemije korona virusa, Kon je rekao da “nije baš u duhu medjunarodnog zdravstvenog pravilnika” to što ga nisu pustili u zemlju.

“Što se vakcinacije tiče, ostajem na tome. Jasno je šta ja mislim, poštujem šta on misli. Ne razumem na koji način je mogao da bude javna zdravstvena opasnost. Jasno mi je šta se desilo, a to što se desilo po meni nije prihvatljivo”, rekao je Kon.

KOMENTARIŠI