U Velikom Gradištu organizovana promocija vakcinacije protiv kovida-19

U Velikom Gradištu organizovana promocija vakcinacije protiv kovida-19

Foto: Urban City / B.P.

U Domu penzionera u Velikom Gradištu danas je, u cilju što bolje informisanosti građana, organizovana promocija vakcinacije protiv kovida-19.

Promociju su održali dr Marko Stojanović i glavna sestra Dragana Pajić, a ovom prilikom zdravstveni radnici Doma zdravlja su prisutnim penzionerima merili šećer u krvi i pritisak.

Na promociji je istaknuto da iako nismo u istoj situaciji kao 2020. godine i čini se da je najgori talas virusa kovid-19 prošao, sam virus je još uvek prisutan i lako se prenosi. Kako je rečeno, u odnosu na početak epidemije, sada smo u velikoj prednosti, jer više znamo o virusu i o bolesti, dostupne su nam i vakcine koje štite od težih oblika bolesti i smrti…

Građanima, a posebno starijima i hroničnim bolesnicima poručeno je da je veoma važno da se vakcinišu, kako oni koji nisu vakcinisani tako i oni kojima je od poslednje vakcinacije prošlo više od tri meseca, i to što pre.

U Domu zdravlja u Velikom Gradištu moguće je informisati se i vakcinisati svakog radnog dana, a na raspolaganju je najnovija, bivalentna vakcina, koja se koristi kao buster doza protiv kovid-19.

„Od izuzetne važnosti je informisati građane, kako bi se vakcinisali i zaštitili od težih oblika ove smrtonosne bolesti, posebno osetljive kategorije stanovništva. Zato se u Velikom Gradištu, Požarevcu, Petrovcu na Mlavi i Smederevu, kao i u mnogim drugim gradovima u Republici Srbiji, organizuje niz predavanja za građane, kao i individualne posete porodicama, u saradnji sa partnerima i lokalnom zajednicom.“ istakao je Zoran Jović, koordinator projekta.

Akcija promocije vakcinacije protiv kovid-19 se organizuje u saradnji sa udruženjem građana Omladina JAZAS-a Požarevac, a uz podršku Svetske zdravstvene organizacije i USAID-a, koji u saradnji sa Vladom Republike Srbije,  pružaju podršku promociji vakcinacije protiv kovida-19 u Srbiji.

KOMENTARIŠI