Foto: Urban City // B.P.

Opština Veliko Gradište predstavila je od 24. do 27. marta svoje turističke potencijale na 43. Međunarodniom sajmu turizma, najvećoj turističkoja manifestaciji u zemlji i regionu jugoistočne Evrope.

Turistička organizacija je na samostalnom štandu, ali u krugu regionalne ponude,  privukla ljubitelje romantičnog odmora kao i zaljubljenike u mističnu istoriju, a pored Srebrnog jezera – turističkog centra, predstavljena je i srednjovekovna Ramska tvrđava.

Na posebnoj prezentaciji, u petak, 25. marta,  brojni posetioci su se upoznali sa postignutim rezultatima i akcijama koje je ova opština pokrenula u cilju jačanja turističke ponude kao i o investicijama i primerima dobre prakse, a ovom prilikom najavljeni su ovogodišnji festivali i jubileji.

“Naš cilj je da dovedemo goste  koji su već bili, da nam se ponovo vrate, i da dovedemo nove goste. To nam je do sada uspevalo jer svake godine imamo nove sadržaje. Kada je neko odlučivao gde će ko da živi, mi smo bili bili privilegovani – živimo na obali Dunava, imamo Srebrno jezero koje postaje okosnica razvoja turizma, ne samo Braničevskog okruga nego i čitave Srbije, a sve je prepoznatljivije i na međunarodnom planu. Sve više imamo gostiju iz inostranstva. Imamo reku Pek gde se ispira zlato, još na onaj stari način.“, rekao je predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić, najavivši da se na Srebrnom jezeru gradi novih 500 apartmana sa preko 3000 kreveta.

On je, pored već prepoznatljivih manastira i Ramske tvrđave, podsetio i na izgradnju nove savremene marine na Dunavu sa Ministarstvom turizma, u vrednosti  od četiri  miliona evra kao i novog hotela od 10 hiljada kvadratnih metara te niz drugih aktivnosti.

Opština Veliko Gradište svake godine organizuje turističku prezentaciju u Temišvaru i Rešici dok svakog vikenda Srebrno jezero poseti po nekoliko stotina gostiju iz susedne Rumunije.

Na predstavljanju su se obratili i v.d. direktora Turističke organizacije opštine Veliko Gradište Branislavka Veličković i predsednica Udruženja „Đura Jakšić“ iz Beograda i koordinator projekta o Petru Blagojeviću Snežana Milošević.

Misterioznu priču o Blagojeviću, čuvenom vampiru iz sela Kisiljeva – temom ovogodišnje prezentacije, ispričao je profesor istorije Nenad Mihajlović – Goja, dok su se se kroz performans glumaca posetioci upoznali sa prvim srpskim i svetskim vampirom.

KOMENTARIŠI