Epidemiolog Predrag Kon kazao da je epidemiološka situacija u Srbiji još nesigurna, jer je virus prisutan i velika je osetljivost populacije.

“Situacija je povoljnija nego što je bila, ali je malo verovatno da ćemo se spustiti na nulu. Beograd je u jednom danu imao sedam potvrđenih slučajeva, što je najmanje od 1. juna kada je imao četiri novozaražena”, rekao je Kon za TV Pink.

Govoreći o organizovanju muzičkih koncerata, on je rekao da je jedna situacija kada se sedi, sluša muzika i nosi maska, a da su pritom slušaoci na udaljenosti jedni od drugih.

“Kod pevanja udaljenost treba da bude veća. Kod jakog pevanja uz glasnu muziku, virus se u vazduhu održava. Tu jedna osoba može da zarazi 15 osoba”, rekao je Kon.

Povodom početka školske godine i o tome što je virus pojavio kod jednog učenika u Beogradu, Kon je rekao da će virus sigurno ući u škole, da tu nema zablude, jer virus niko nije zaustavio.

Naveo je da ga najviše brinu srednjoškolci, koji ne nose maske.

“Kontaktirao sam sa ministrom (Mladenom) Šarčevićem. Treba shvatiti mladost, i mora se raditi sa tom decom”, naveo je Kon.

KOMENTARIŠI