Domaćin druge etape Trke kroz Srbiju koja je vožena od Mionice do Požarevca je Poljak Emanuel Pjaskovi iz ekipe Mazovja (3:27, 38 časova), ali je najviše razloga za zadovoljstvo imao član Dukle Martin Haring koji je obukao žutu majicu.

Slovak je na najbolji način iskoristio nemogućnost Rusa Romana Maikina da nastavi u ritmu kakav je imao prvog dana, te sada ima najveće šanse za prvo mesto u generalnom plasmanu. Haring će u poslednju etapu ući sa prednošću od tri sekunde u odnosu na Haimea Kastrilja Zapatera iz španske Kern farme, pa je svjlestan da ga očekuje još mnogo posla.

– Imali smo fantastičan dan, ali moramo da imamo još jedan takav. Momak iz Španije mi je za petama, tako da moramo biti na visini zadatka i u poslednjoj etapi. Nadam se da ćemo uspeti jer bi mi to bila jedna od najvećih pobeda u karijeri – rekao je Haring.

Srećan je bio i Pjaskovi koji je ipak priznao da se nadao da će neko od njegovih kolega obući žutu majicu.

“Imali smo dva cilja – etapnu pobjedu i preuzimanje vođstva u generalnom plasmanu. Ispunili smo jedan i ne možemo da budemo nezadovoljni”, rekao je Pjaskovi iza kojeg su na cilj u Požarevcu stigli Roman Markez iz španske Kern farme, te član kazahstanskog tima Vino Astana Matvej Nikitin.

U najvećem delu trke u glavnoj grupi je bio i reprezentativac Srbije Dušan Rajović, ali je izgubio dah u samom finišu. Sjajan posao napravio je mladi Husein Selimović iz BiH koji je završio na 11. mestu.

Odlični domaćini ponovo su bili i Mionica i Požarevac, čiji je gradonačelnik Saša Pavlović iz ruku direktora trke Vladimira Kuvalje dobio priznanje za najboljeg domaćina decenije na najstarijoj trci u regionu.

Sutra je na programu posljednja etapa od Zrenjanina do Novog Sada u dužini od 80 kilometara, koja je pogodna za sprintere.

View this post on Instagram

Domaćin druge etape Trke kroz Srbiju koja je vožena od Mionice do Požarevca je Poljak Emanuel Pjaskovi iz ekipe Mazovja (3:27, 38 časova), ali je najviše razloga za zadovoljstvo imao član Dukle Martin Haring koji je obukao žutu majicu. Slovak je na najbolji način iskoristio nemogućnost Rusa Romana Maikina da nastavi u ritmu kakav je imao prvog dana, te sada ima najveće šanse za prvo mjesto u generalnom plasmanu. Haring će u posljednju etapu ući sa prednošću od tri sekunde u odnosu na Haimea Kastrilja Zapatera iz španske Kern farme, pa je svjestan da ga očekuje još mnogo posla. – Imali smo fantastičan dan, ali moramo da imamo još jedan takav. Momak iz Španije mi je za petama, tako da moramo biti na visini zadatka i u posljednjoj etapi. Nadam se da ćemo uspjeti jer bi mi to bila jedna od najvećih pobjeda u karijeri – rekao je Haring. Srećan je bio i Pjaskovi koji je ipak priznao da se nadao da će neko od njegovih kolega obući žutu majicu. "Imali smo dva cilja – etapnu pobjedu i preuzimanje vođstva u generalnom plasmanu. Ispunili smo jedan i ne možemo da budemo nezadovoljni",  rekao je Pjaskovi iza kojeg su na cilj u Požarevcu stigli Roman Markez iz španske Kern farme, te član kazahstanskog tima Vino Astana Matvej Nikitin. U najvećem dijelu trke u glavnoj grupi je bio i reprezentativac Srbije Dušan Rajović, ali je izgubio dah u samom finišu. Sjajan posao napravio je mladi Husein Selimović iz BiH koji je završio na 11. mestu. Odlični domaćini ponovo su bili i Mionica i Požarevac, čiji je gradonačelnik Saša Pavlović iz ruku direktora trke Vladimira Kuvalje dobio priznanje za najboljeg domaćina decenije na najstarijoj trci u regionu. Sutra je na programu posljednja etapa od Zrenjanina do Novog Sada u dužini od 80 kilometara, koja je pogodna za sprintere.

A post shared by UrbanCityRadio (@urbancityradio) on

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI