Nastup je prošao u veoma emotivnoj atmosferi, a na pojedinim licima su se mogle videti i suze tokom ovog koncerta, ali je bilo igranja i horskog pevanja uz poznate narodne pesme iz Srbije, Republike Srpske, Kninske krajine, Crne Gore kao i onih na vlaškom, ruskom i romskom jeziku.

Posebno je bio zapažen solo nastup Hilde Hrekeš koja je u bendu nekih godinu dana, inače ona je rodom iz Sirije i došla je na naše prostore, da studira medicinu, neposredno pre rata u toj zemlji. Ona je izvela dve solo numere od kojih je jedna bila Ruse kose curo imaš, koju je pola pevala na srpskom a pola na arapskom jeziku što je posebno oduševilo ovdašnju publiku. Tu smo mogli saznati i činjenicu da je naš i sirijski melos veoma sličan i da je građen pod uticajem vizantijske kulture.

Pre početka samog koncerta prisutne je pozdravio predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić koji je istakao da su Srbi jedinstven narod i da ga je nemoguće podeliti uporedivši ga sa matematičkim primerom prostog broja koji je nedeljiv.

Nakon koncerta, ženskim članovima grupe gradonačelnik Grada Požarevca, Bane Spasović je uručio cveće uz čestitke na nezaboravnom koncertu.

Koncertu su prisustvovali ispred predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mirko Bajić saradnik za razvoj i unapređenje privredne saradnje i Branko Kovačević saradnik za pravne poslove i poslove razvoja sportske saradnje.

Trag je nastupio u sastavu: Vokali: Valentina Milekić (vokal i umetnički rukovodilac), Tanja Danojević, Jovana Kisin i Hilda Hrekeš. Instrumentalisti: Jelena Škrbić, violina; Bojan Štijak, bas gitara; Mladen Janković, klavijature; Boban Adžić, gitara; Zoran Vujić, perkusije i Goran Pivašević, frule, gajde, kaval, vokal.

KOMENTARIŠI