Konferencija za medije SSP: Ekološki problemi u Požarevcu

Konferencija za medije SSP: Ekološki problemi u Požarevcu

Foto: Urban City // I.P.

Danas, 19. juna, održana je konferencija za medije Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac na kojoj se govorilo o ekološkim problemima u Požarevcu.

Ispred Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac prisutnima se obratila Maja Kostić.

“Mesecima već obilazimo seoska naselja, razgovaramo sa sugrađanima i u gradu takođe i uočavamo ono što je vrlo interesantno, a to je jedna ozbiljna zabrinutost naših sugrađana za  vodu, vazduh, zemlju. Za 9 godina ova vlast  nije uradila ništa po pitanju rešavanja konunalnog otpada i zbog toga mi na teritoriji grada Požarevca imamo oko 300 divljih, nelegalnih deponija koje se nalaze svuda oko nas.

Mogu slobodno da kažem da zajedno sa meštanima obilazimo kompletan teren i sami smo se u to uverili, u Lučici, Kličevcu, Ćirikovcu, Živici i u drugim naseljima i to predstavlja jedan ozbiljan ekološki problem.

MAJA KOSTIĆ, Foto: Urban City // I.P.

Ovo takođe što želim da spomenem, jeste da ova vlast već godina traga za lokacijom, za lokacijom kako bi rešili ovo pitanje, a ono što se zapravo dešava je to da samo prekombinuju, prebacuju, prepisuju projekte, novčana stredstva i kada sve to zapravo pogledamo mi dolazimo do zaključka da nemamo rešeno pitanje fabrike vode, zatim sistem za prečišćavanje otpadnih voda. Zanemaruje se potpuno pitanje vazduha koji dišemo i kada govorimo o komunalnom otpadu, recikliranje ? -Recikliranje još nije ni došlo na red. Kada su rokovi u pitanju, to je potpuna nepoznanica za požarevačku naprednjačku strukturu. Reciklažni centar i trafo stanica je trebalo da bude izgrađena do 2019.godine, a izdvojena sredstva za to su 200.000.000 dinara, a kako sada vidimo iz budžeta za 2021.godinu izdvajaju se nekih 40 miliona dinara, i stalno se izdvajaju, prenose neka sredstva iz prethodnih godina.

Čemu mi svedočimo ?

Koliko mi to vremena imamo ?

Koliko to godina treba da prođe?

-Svedočimo zapravo tome, da nije bilo više hapšenja javnih funkcionera, javnih

Preduzeća za vreme ovih vlasti, toliko je bilo koruptivnih radnji.

Kada sve ovo uzmemo u obzir, zaista postavljamo pitanje kakav je efekat rada za 9 godina vlasti i koji efekat rada, a on je ravan jednoj ozbiljnoj nuli. 

Kada sve to sagledamo, ja mogu samo da kažem da garantujemo, da na prvim slobodnim izborima mi ćemo smeniti ovu vlast, koju ni voda, ni vazduh, ni zemlja ne zanimaju.

Stranka Slobode i Pravde ima svoj plan i za ekologiju i za zaštitu životne sredine, ima i stručna lica, a mi ćemo se pozabaviti  ovim pitanjem i na nekim narednim konferencijama, zato što želimo da ostanemo u zemlji koju volimo.

Dakle neće više odlaziti ljudi iz ove zemlje, pred sveobuhvatnom prljavštinom i ljudskom i moralnom koja je potpuno sve obesmislila i koja pokušava da nam oduzme sve, a to je zdrava voda, vazduh, zemlja, pravo i sloboda za svakog građanina, što je preduslov za jedno demokratsko društvo, rekla je na današnjoj konferenciji za medije Maja Kostić ispred Gradskog odbora Stranke slobode i pravde.

KOMENTARIŠI