Konkurs za realizaciju Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja Roma na teritoriji...

Konkurs za realizaciju Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja Roma na teritoriji Grada Požarevca

Pravo učešća na konkursu imaju udruženja, registovana kod Agencije za privredne registre, a koja se pretežno bave zaštitom i unapređivanjem ljudskih i manjinskih prava i svoje aktivnosti sprovode na teritoriji Grada Požarevca

Grad Požarevac raspisao je Konkurs za realizaciju Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja Roma na teritoriji Grada Požarevca 2016 – 2020 godine, u ukupnom iznosu od 3.500.000,00 dinara.

Opšti cilj konkursa je smanjenje siromaštva romske populacije kroz suzbijanje diskriminacije usmerene na pojedince i romsku zajednicu, povećanje zapošljavanja romske zajednice na tržištu rada i njihovo veće zapošljavanje i osiguranje pripadnicima romske zajednice ravnopravnog učestvovanja u društvenom, kulturnom i javnom životu uz očuvanje vlastite kulture i tradicije, koje je sadržano u Lokalnom akcionom planu za unapređenje položaja Roma na teritoriji Grada Požarevca 2016 – 2020. godine.

Pravo učešća na konkursu imaju udruženja, registovana kod Agencije za privredne registre, a koja se pretežno bave zaštitom i unapređivanjem ljudskih i manjinskih prava i svoje aktivnosti sprovode na teritoriji Grada Požarevca.

Više o ovom Konkursu na sajtu Grada Požarevca OVDE.

KOMENTARIŠI