Konstituisana nova vlast u Kostolcu

Konstituisana nova vlast u Kostolcu

Sednici su prisustvovali i gradonačelnik Požarevca Bane Spasović i njegov zamenik Saša Pavlović. Spasović je čestitao svim odbornicima na izboru i pozvao ih da u narednih četiri godine rade u interesu Kostolca, bez obzira na to kojoj političkoj opciji pripadaju.

Serdžo Krstanoski biće novi predsednik GO Kostolac, dok je novi predsednik Skupštine Ivan Savić. Na sednici su izabrani i zamenici predsednika opštine i Skupštine GO Kostolac, kao i članovi Opštinskog veća.

Skupština GO Kostolac, izabrala je u nastavku konstitutivne sednice novog predsednika Skupštine i njegovog zamenika, kao i predsednika i zamenika predsednika GO Kostolac i nove članove Opštinskog veća koji će u naredne četiri godine voditi Kostolac.

Glasovima 16, od ukupno 20 odbornika, za novog predsednika Skupštine izabran je Ivan Savić. Njegov zamenik u neredne četiri godine biće Rajko Božić, dok je za sekretara Skupštine ponovo postavljena Slađana Petrušić Gutić. Novu skupštinsku većini čine odbornici iz koalicije SNS – SPS – PUPS – RS, sa ukupno 16 od 21 odbornika.

Serdžo Krstanoski, nosilac liste koalicije SNS – SPS izabran je za novog predsednika gradske opštine Kostolac, dok će ćegov zamenik biti Dalibor Ilić, dosadašnji član opštinskog veća. Za članove Opštinskog veća izabrani su Saša Grubetić, Milan Radomirović, Nikola Lazić, Marija Milićević i Dragan Ranisavljev.

Serdžo Krstanoski zahvalio se odbornicima na izboru i potom izneo program kojim će se u narednih četiri godine rukovoditi kao predsednik gradske opštine Kostolac. Krstanoski ne naglasio da će njegov rad biti javan, kao i da će biti otvoren za svaki vid saradnje koji je u interesu građana Kostolca.

Moj plan razvoja gradske opštine Kostolac sastoji se u odličnoj saradnji sa lokalnom samoupravom Grada Požarevca, koja je ove godine izdvojima značajna sredstva iz budžeta za finansiranje kostolačke opštine. Moramo osposobiti stručni tim za izradu projekata, kako bi konkurisali za sredstva iz evropskih fondova, stranih zemalja i raznih republičkih fondova“, dodao je Krstanoski.

Sednici su prisustvovali i gradonačelnik Požarevca Bane Spasović i njegov zamenik Saša Pavlović. Spasović je čestitao svim odbornicima na izboru i pozvao ih da u narednih četiri godine rade u interesu Kostolca, bez obzira na to kojoj političkoj opciji pripadaju. Gradonačelnik je naglasio da će uvek imati punu podršku gradskih vlasti za sve projekte i radove koji su u interesu žitelja Kostolca, kao što je to bilo i u prethodnom periodu.

KOMENTARIŠI